Een babyfoon met 2 camera’s of meer kan heel handig zijn in de babykamer en in de slaapkamer van jullie peuter. Zo kun je meerdere kinderen op 1 ouderunit zien en/of horen. Het kan zijn dat jullie bij de aanschaf van de huidige babyfoon hier al rekening mee hebben gehouden. Je hebt dan alleen nog de extra camera nodig.

Helaas hebben niet alle babyfoons deze uitbreidingsmogelijkheden. Je moet dus opzoek naar een babyfoon met 2 camera’s of meer. Verstandig hierbij is om een babyfoon met 2 camera’s of meer te kiezen die wat langere tijd mee gaat en tijdloos is. De babyfoon wordt altijd met 1 camera geleverd. De extra camera’s dienen apart gekocht te worden. Het bedrag van een extra camera ligt gemiddeld voor een goede babyfoon op euro 100,-

Hoe gebruik je een babyfoon met 2 camera’s?

Een babyfoon met 2 camera’s werkt net even iets anders dan een babyfoon met 1 camera. Belangrijkste is dat je beide kindjes goed in beeld wilt hebben en gewaarschuwd wordt als één van jullie kindjes wakker wordt. Bij een babyfoon met meerdere camera’s heb je hiervoor 2 functies:

 1. Scanmodus
 2. Split-weergave

1. Scanmodus op babyfoon met meerdere camera’s

Op alle babyfoons met 2 camera’s of meer is de scanmodus aanwezig. Met de scanmodus kun je ervoor kiezen de beelden automatisch achter elkaar laten afspelen. Meestal zit er zo’n 7 seconden tussen de beelden. Zie video hieronder voor de scanmodus bij de Luvion Essential. Bij de scanmodus hoor je ook het geluid van de betreffende babykamer.

2. Splitscreen mogelijkheid

Een andere optie bij een babyfoon met 2 camera’s is de mogelijkheid van een splitscreen. Bij een splitscreen monitor heb je alle beelden van de camera’s op 1 scherm. De toevoeging hiervan is dat je dus in 1 oogopslag zien kunt zien hoe het eraan toe gaat in de babykamers. Deze functie kan handig zijn als de kinderen net op bed liggen en nog wakker zijn (klimt er 1 zijn bed uit bijvoorbeeld).

Goed om te weten is dat bij het inschakelen van de splitscreen modus het geluid uitgeschakeld wordt. Bij een aantal babyfoons ontvang je, zodra er bij een van de camera’s een geluid wordt gedetecteerd, een melding boven in het scherm. Hierbij kun je ook een attentietoontje laten klinken.

babyfoon met camera's

Splitscreen op ouderunit

Wij hebben hieronder een overzicht gemaakt van de beste babyfoons met camera met de mogelijkheid uit te breiden.

Beste babyfoon met 2 camera’s of meer


 • 1. Alecto DVM 200
 • Splitscreen
  Scanmodus
  4 camera's
 • Beste koop Consumentenbond

 • 2. Luvion Prestige Touch 2
 • Splitscreen
  Scanmodus
  4 camera's
 • Best getest Consumentenbond

1. Alecto DVM 200 babyfoon

babyfoon met 2 camera'sEen betrouwbare babyfoon met 2 camera’s is de Alecto DVM 200. Groot pluspunt van deze babyfoon met camera is dat hij op afstand te draaien is en een groot scherm heeft van maar 4,3 inch.

De babyfoon is dan wel iets duurder, maar biedt een goede prijs/kwaliteit verhouding. Andere functionaliteiten van de Alecto DVM 200 zijn onder andere de heldere terugspreekfunctie, de thermometer, nachtzicht en slaapliedjes. Daarnaast kun je totaal 4 camera’s aansluiten.

En weer een leuk pluspunt is dat de babyfoon een splitscreen en een scanfunctie heeft.  Zo zijn alle camerabeelden op 1 scherm te zien of achter elkaar zien. Een babyfoon met camera voor de toekomst dus.

De extra babyunit is de DVM-143C (vast) en/of de DVM-201 (bestuurbaar).

Let op:
Bij de splitweergave is het geluid uitgeschakeld. Zodra er bij een van de camera’s een geluid wordt gedetecteerd, wordt daarvan een melding boven in het beeld gedaan. Hierbij kun je ook een attentietoontje laten klinken.

Op afstand bestuurbare camera
Splitscreen
Scanmodus
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes
Iets prijzig
Beperkte accuduur

2. Luvion Prestige Touch 2

Babyfoon met 2 camera's

Met de Luvion Prestige Touch heb je met het kleurenscherm (van maar liefst 7 inch!) de kindjes goed in beeld. Het formaat is te vergelijken met die van een Tablet. De babyfoon is door de consumentenbond in juni 2019 uitgeroepen tot beste babyfoon in de categorie babyfoon met beeld en geluid. De babyfoon is uit te breiden met totaal 4 camera’s en beschikt ook over een splitscreen. Zo zijn alle camerabeelden op 1 scherm te zien. Alle camera’s zijn te bedienen in het eenvoudige touch menu. Vandaar de naam ‘touch’. Verder beschikt de babyfoon over handige functionaliteiten als een thermometer, slaapmelodietjes, opname mogelijkheden, buitenbereik indicatoren en een terugspreekfunctie. En door de digitale verbinding is de verbinding geheel storingsvrij.

De extra camera wordt de Camera Luvion Prestige Touch 2 genoemd en zijn apart verkrijgbaar.

 Op afstand bestuurbare camera
 Best getest 2019 Consumentenbond
Opname mogelijkheid SD-kaart
Splitscreen
Scanmodus
 Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes

Iets prijzig
Beperkte accuduur

3. Lionelo Babyline 5.1 , de babyfoon met 2 camera’s

Lionelo Babyline 5.1 Babyfoon met 2 camera's

Bijzondere aan de Lionelo Babyline 5.1 babyfoon is dat de je er standaard twee 2 camera’s bijgeleverd krijgt. Een goedkope babyfoon voor de toekomst omdat de camera’s in ook in verschillende kamers geplaatst kunnen worden.

Elke camera heeft een ingebouwde licht-, microfoon-, luidspreker- en temperatuursensor. De camera’s zijn gemakkelijk op de juiste positie te plaatsen of aan de muur te monteren. De camera is NIET op afstand te besturen.

Met de scanmodus kun je ervoor kiezen de beelden automatisch achter elkaar laten afspelen. Meestal zit er zo’n 7 seconden tussen de beelden.

Het kleuren beeldscherm is 4,8 x 3,6 cm en ook in het donker is alles te zien dankzij de infraroodcamera.

De extra’s op deze babyfoon met 2 camera’ s zijn: temperatuurmeter, meldingen (bij buiten bereik en lege batterij), alarm instellen voor bijv. voedingen, tijd (ontbreekt vaak bij babyfoons, dus pluspunt), slaapliedjes en de Vox – functie voor energiebesparing en dus lange levensduur zonder opladen.

Opname mogelijkheid SD-kaart
Splitscreen
Scanmodus
 Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes

Geen op afstand bestuurbare camera
Klein beeld
Geen Split-weergave
Beperkte accuduur

4. Alecto DVM 143 (uit te breiden met groothoeklens)

babyfoon met 2 camera'sDe Alecto DVM 143 is Het beeldscherm is maar liefst 11 cm groot. Je kunt op afstand inzoomen, maar niet draaien. Draaien kan dus alleen handmatig. De babyfoon beschikt over een splitscreen-modus. Hiermee kun je tot 4 beelden tegelijk bekijken bij meerdere camera’s. Met de scanfunctie switch de babyfoon iedere 7 seconden tussen de beelden.  Verder beschikt de babyfoon over allerlei handige extra’s als de terugspreekfunctie, thermometer, slaapliedjes, nachtzicht en indicator bij lege batterij. De babyfoon is geheel storingsvrij. De extra babyunit is de DVM-143C (vast) en/of de DVM-201 (bestuurbaar).

Wil je jullie baby heel goed in het zicht hebben? Dan is de Alecto DVM 143 met groothoeklens een optie. De allernieuwste van Alecto. Ook wel de Alecto Panorama genoemd. De eerste babyfoon met camera in Nederland met afneembare groothoeklens. De groothoeklens zorgt ervoor dat je extra veel zicht hebt op je kindje vanwege de beeldhoek van 170 graden. Alleen verkrijgbaar bij de Wehkamp.

 Op afstand bestuurbare camera
Groothoeklens
Splitscreen
Scanmodus
 Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes

Beperkte accuduur
Camera is niet op afstand bestuurbaar

5. Luvion Essential babyfoon

babyfoon met 2 camera'sDe Luvion Essentia is een babyfoon die afgelopen jaren het meest is verkocht bij Bol.com en Coolblue. Vooral de goede verhouding tussen prijs en kwaliteit hebben hier aan mee geholpen. De babyfoon heeft alle benodigde extra’s als
een thermometer, terugspreekfunctie, batterij-indicator, nachtzicht en VOX-functie. De camera is niet op afstand te besturen maar je kunt wel inzoomen.

Op deze babyfoon van Luvion kun je extra camera’s aansluiten voor broertjes of zusjes. De babyfoon beschikt niet over een split-screen. Wel over een scanmodus.

Ga jij voor design? Luvion komt heel binnenkort met de Luvion Essential Limited Edition. Deze speciale uitvoering heeft een wooden print en dat geeft een hele mooie natuurlijke look & feel.

Sinds kort is ook de Luvion Essential Plus verkrijgbaar. Grote pluspunt van deze nieuwe uitvoering is dat de camera op afstand te besturen is. De zogenaamde pan & tilt camera. Ook de batterij gaat langer mee. Lees hier alle verbeterpunten en verschillen.

Camera met zoomfunctie
Uitbreidbaar
Scanmodus
 Essentiële extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes, thermometer.
Camera niet op afstand te draaien
Beperkte accuduur
Geen Split-weergave