Welke babyfoon met 2 camera's?

Een babyfoon met 2 camera’s of meer kan heel handig zijn. Zo kun je meerdere kinderen op 1 ouderunit zien en/of horen. Het kan zijn dat jullie bij de aanschaf van de huidige babyfoon hier al rekening mee hebben gehouden. Je hebt dan alleen nog de extra camera nodig. Helaas hebben niet alle babyfoons deze uitbreidingsmogelijkheden. Je moet dus opzoek naar een babyfoon met 2 camera’s of meer.

Verstandig hierbij is om een babyfoon met 2 camera’s of meer te kiezen die wat langere tijd mee gaat en tijdloos is. De babyfoon wordt altijd met 1 camera geleverd. De extra camera’s dienen apart gekocht te worden. Het bedrag van een extra camera ligt gemiddeld voor een goede babyfoon op euro 100,-.

Wat is de beste babyfoon met 2 camera's of meer?

Wij hebben hieronder een overzicht gemaakt van de beste babyfoons met camera met de mogelijkheid uit te breiden.

 

Beste babyfoon met meerdere camera’s 2021:Alecto DVM 200
Best geteste babyfoon met meerdere camera’s:Luvion Prestige Touch 2
Babyfoon met de beste kwaliteit- prijsverhouding :Lionele Babyline 5.1
Beste babyfoon met app en ouderunit met meerdere camera’s:ELRO BC3000 Babymonitor Royale
Meest verkocht babyfoon met meerdere camera’s:Luvion Essential babyfoon

1. Alecto DVM 200 babyfoon

babyfoon met 2 camera's

Een betrouwbare babyfoon met 2 camera’s is de Alecto DVM 200. Groot pluspunt van deze babyfoon met camera is dat hij op afstand te draaien is en een groot scherm heeft van maar 4,3 inch.

 

De babyfoon is dan wel iets duurder, maar biedt een goede prijs/kwaliteit verhouding. Andere functionaliteiten van de Alecto DVM 200 zijn onder andere de heldere terugspreekfunctie, de thermometer, nachtzicht en slaapliedjes. Daarnaast kun je totaal 4 camera’s aansluiten.

 

En weer een leuk pluspunt is dat de babyfoon een quad functie en een scanfunctie heeft.  Zo zijn alle camerabeelden op 1 scherm te zien of achter elkaar zien. Een babyfoon met camera voor de toekomst dus.

 

De extra babyunit is de DVM-143C (vast) en/of de DVM-201 (bestuurbaar).

 

Let op:
Bij de splitweergave is het geluid uitgeschakeld. Zodra er bij een van de camera’s een geluid wordt gedetecteerd, wordt daarvan een melding boven in het beeld gedaan. Hierbij kun je ook een attentietoontje laten klinken.

 

Op afstand bestuurbare camera
Splitscreen
Scanmodus
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes
Iets prijzig
Beperkte accuduur

2. Luvion Prestige Touch 2

Babyfoon met 2 camera's

Met de Luvion Prestige Touch heb je met het kleurenscherm (van maar liefst 7 inch!) de kindjes goed in beeld. Het formaat is te vergelijken met die van een Tablet. De babyfoon is door de consumentenbond in december 2020 uitgeroepen tot beste babyfoon in de categorie babyfoon met beeld en geluid. De babyfoon is uit te breiden met totaal 4 camera’s en beschikt ook over een splitscreen. Zo zijn alle camerabeelden op 1 scherm te zien. Alle camera’s zijn te bedienen in het eenvoudige touch menu. Vandaar de naam ‘touch’. Verder beschikt de babyfoon over handige functionaliteiten als een thermometer, slaapmelodietjes, opname mogelijkheden, buitenbereik indicatoren en een terugspreekfunctie. En door de digitale verbinding is de verbinding geheel storingsvrij.

 

De extra camera wordt de Camera Luvion Prestige Touch 2 genoemd en zijn apart verkrijgbaar.

 

 Op afstand bestuurbare camera
 Best getest 2020 Consumentenbond
Opname mogelijkheid SD-kaart
Splitscreen / Quad functie
Scanmodus
 Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes

Iets prijzig
Beperkte accuduur

3. Lionelo Babyline 5.1, de babyfoon met 2 camera’s

Lionelo Babyline 5.1 Babyfoon met 2 camera's

Bijzondere aan de Lionelo Babyline 5.1 babyfoon is dat de je er standaard twee 2 camera’s bijgeleverd krijgt. Een goedkope babyfoon voor de toekomst omdat de camera’s in ook in verschillende kamers geplaatst kunnen worden.

 

Elke camera heeft een ingebouwde licht-, microfoon-, luidspreker- en temperatuursensor. De camera’s zijn gemakkelijk op de juiste positie te plaatsen of aan de muur te monteren. De camera is NIET op afstand te besturen.

 

Met de scanmodus kun je ervoor kiezen de beelden automatisch achter elkaar laten afspelen. Meestal zit er zo’n 7 seconden tussen de beelden.

 

Het kleuren beeldscherm is 4,8 x 3,6 cm en ook in het donker is alles te zien dankzij de infraroodcamera.

 

De extra’s op deze babyfoon met 2 camera’ s zijn: temperatuurmeter, meldingen (bij buiten bereik en lege batterij), alarm instellen voor bijv. voedingen, tijd (ontbreekt vaak bij babyfoons, dus pluspunt), slaapliedjes en de Vox – functie voor energiebesparing en dus lange levensduur zonder opladen.

 

Opname mogelijkheid SD-kaart
Splitscreen / Quad functie
Scanmodus
 Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes

Geen op afstand bestuurbare camera
Klein beeld
Geen Split-weergave
Beperkte accuduur

Bekijk product
bol.com (€119,95)

Lionelo Babyline 5.1 Babyfoon met 2 camera's

Bekijk product
bol.com (€119,95)

4. ELRO BC3000 Baby Monitor Royale

babyfoon met app

Een andere populaire babyfoon met app en ouderunit is de ELRO BC3000. De ELRO BC3000 wordt geleverd met een XL touchscreen van 12,7 cm. Hiernaast is het ook mogelijk om je baby in de gaten te houden via de ELRO Babycam app wanneer je buiten de deur bent. De babyfoon is uit te breiden met extra camera’s. Handig voor in de toekomst.

 

De camera beschikt over een HD resolutie en over een pan/tilt functie. Dit houdt in dat je de camera kunt bewegen en sturen met de ouderunit of de app. De camera heeft een normale digitale verbinding van 100 meter met de ouderunit en een wifi verbinding met de App. Heb je geen wifi? Dan kun je wel gewoon de ouderunit gebruiken in huis.

 

Verder beschikt de babyfoon slaapliedjes, terugspreekfunctie, voedingsnotificatie, laadstation, nachtzicht, temperatuurmeter en VOX-functie. 

 

De ELRO Babycam app is gratis te downloaden in de Google Play Store of de App store. De connectie is beveiligd met een wachtwoord en de verbinding is 100% storingsvrij en privé. Deze babyfoon ontvangt  goede beoordelingen op Bol.com

 

Ouderunit en App
 Wereldwijd bereik
 Op afstand bestuurbare camera
 Screenshots maken de met app
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, thermometer, slaapliedjes
Babyfoon is uitbreidbaar
Goede prijs/ kwaliteit

Goed werkende wifi voor gebruik App
Geen mogelijkheid tot opname

 

5. Luvion Essential babyfoon

babyfoon met meerdere camera's

De Luvion Essentia is een babyfoon die afgelopen jaren het meest is verkocht bij Bol.com en Coolblue. Vooral de goede verhouding tussen prijs en kwaliteit hebben hier aan mee geholpen. De babyfoon heeft alle benodigde extra’s als
een thermometer, terugspreekfunctie, batterij-indicator, nachtzicht en VOX-functie. De camera is niet op afstand te besturen maar je kunt wel inzoomen.

 

Op deze babyfoon van Luvion kun je extra camera’s aansluiten voor broertjes of zusjes. De babyfoon beschikt niet over een split-screen. Wel over een scanmodus. Let op! je kunt deze babyfoon niet op de VOX-functie zetten als je de scanmodus aan hebt staan. Je babyfoon heeft dus voortdurend beeld. 

De extra babyfoon voor de Luvion Essential is Luvion Essential losse camera.  Deze is verkrijgbaar in 3 kleuren. 

Ga jij voor design? Luvion komt heel binnenkort met de Luvion Essential Limited Edition. Deze speciale uitvoering heeft een wooden print en dat geeft een hele mooie natuurlijke look & feel.

 

Sinds kort is ook de Luvion Essential Plus verkrijgbaar. Grote pluspunt van deze nieuwe uitvoering is dat de camera op afstand te besturen is. De zogenaamde pan & tilt camera. Ook de batterij gaat langer mee. Deze babyfoon is in December 2020 als beste getest door de consumentenbond. Lees hier alle verbeterpunten en verschillen.

 

Camera met zoomfunctie
Uitbreidbaar
Scanmodus
 Essentiële extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes, thermometer.

Camera niet op afstand te draaien
Beperkte accuduur
Geen Split-weergave

 

Hoe gebruik je een babyfoon met 2 camera's?

Een babyfoon met 2 camera’s werkt net even iets anders dan een babyfoon met 1 camera. Belangrijkste is dat je beide kindjes goed in beeld wilt hebben en gewaarschuwd wordt als één van jullie kindjes wakker wordt. Bij een babyfoon met meerdere camera’s heb je hiervoor 2 functies:

  1. Scanmodus
  2. Split-weergave / Quad functie

1. Scanmodus op babyfoon met meerdere camera's

Op alle babyfoons met 2 camera’s of meer is de scanmodus aanwezig. Met de scanmodus kun je ervoor kiezen de beelden automatisch achter elkaar laten afspelen. Meestal zit er zo’n 7 seconden tussen de beelden. Zie video hieronder voor de scanmodus bij de Luvion Essential.

 

Bij de scanmodus hoor je ook het geluid van de betreffende babykamer. Let wel, je kunt de babyfoon niet meer op de VOX-modus inschakelen. Je hebt dus continu beeld op de babyfoon. 

2. Splitscreen mogelijkheid. Ook wel quad functie genoemd

 

Een andere optie bij een babyfoon met 2 camera’s is de mogelijkheid van een splitscreen of quad functie. Bij een splitscreen monitor heb je alle beelden van de camera’s op 1 scherm. De toevoeging hiervan is dat je dus in 1 oogopslag zien kunt zien hoe het eraan toe gaat in de babykamers. Deze functie kan handig zijn als de kinderen net op bed liggen en nog wakker zijn (klimt er 1 zijn bed uit bijvoorbeeld).

 

Goed om te weten is dat bij het inschakelen van de splitscreen modus het geluid uitgeschakeld wordt. Bij een aantal babyfoons ontvang je, zodra er bij een van de camera’s een geluid wordt gedetecteerd, een melding boven in het scherm. Hierbij kun je ook een attentietoontje laten klinken.

babyfoon met 2 camera's
Splitscreen /Quad functie babyfoon