babyfoon met 2 camera's

Een babyfoon met 2 camera’s kan heel handig zijn in de babykamer en in de slaapkamer van jullie peuter. Zo kun je meerdere kinderen op 1 ouderunit zien en horen. Het kan zijn dat jullie bij de aanschaf van de huidige babyfoon hier al rekening mee hebben gehouden. Je hebt dan alleen nog de extra camera nodig.

Helaas hebben niet alle babyfoons deze uitbreidingsmogelijkheden. Je moet dus opzoek naar een nieuwe babyfoon met 2 camera’s of meer. Verstandig hierbij is om een babyfoon met 2 camera’s of meer te kiezen die wat langere tijd mee gaat en tijdloos is. De babyfoon wordt altijd met 1 camera geleverd. De extra camera’s dienen apart gekocht te worden.

Splitscreen mogelijkheid

Belangrijk bij een babyfoon met 2 camera’s of meer is de mogelijkheid van een splitscreen. Bij een splitscreen monitor heb je alle beelden op 1 scherm. Is deze mogelijkheid er niet, dan moet je zelf handmatig wisselen van camera.

Een ander belangrijk punt om te weten is dat bij het inschakelen van de splitscreen modus het geluid uitgeschakeld wordt bij de meeste babyfoons. Bij sommige babyfoons hoor je het geluid van 1 camera. Bij een aantal babyfoons ontvang je, zodra er bij een van de camera’s een geluid wordt gedetecteerd, een melding boven in het scherm. Hierbij kun je ook een attentietoontje laten klinken.

Babyfoon met 2 camera's

Scanmodus

Een andere mogelijkheid die een babyfoon met 2 camera’s biedt, is de scanmodus. Met de scanmodus kun je ervoor kiezen de beelden automatisch achter elkaar laten afspelen. Meestal zit er zo’n 7 seconden tussen de beelden. Bij de scanmodus heb je wel de mogelijkheid van geluid.

Wij hebben hieronder een overzicht gemaakt van de beste babyfoons met camera met de mogelijkheid uit te breiden.

Beste babyfoon met 2 camera’s of meer

1. Alecto DVM 200 babyfoon

babyfoon met cameraEen betrouwbare babyfoon met 2 camera’s is de Alecto DVM 200. Groot pluspunt van deze babyfoon met camera is dat hij op afstand te draaien is en een groot scherm heeft van maar liefst 4,3 inch. De babyfoon is dan wel iets duurder, maar biedt een goede prijs/kwaliteit verhouding. Andere functionaliteiten van de Alecto DVM 200 zijn onder andere de terugspreekfunctie, de thermometer, nachtzicht en slaapliedjes. Daarnaast kun je totaal 4 camera’s aansluiten. En weer een leuk pluspunt is dat de babyfoon een splitscreen en een scanfunctie heeft. Zo zijn alle camerabeelden op 1 scherm te zien of achter elkaar zien. Een babyfoon met camera voor de toekomst dus. De extra babyunit wordt de Alecto DVM 201 genoemd en dient apart te bestellen.

2. Luvion Prestige Touch 2

beste babyfoon met camera

Met de Luvion Prestige Touch heb je met het kleurenscherm (van maar liefst 7 inch!) de kindjes goed in beeld. Het formaat is te vergelijken met die van een Tablet. De babyfoon is door de consumentenbond in juni 2019 uitgeroepen tot beste babyfoon in de categorie babyfoon met beeld en geluid. De babyfoon is uit te breiden met totaal 4 camera’s en beschikt ook over een splitscreen. Zo zijn alle camerabeelden op 1 scherm te zien. Alle camera’s zijn te bedienen in het eenvoudige touch menu. Vandaar de naam ‘touch’. Verder beschikt de babyfoon over handige functionaliteiten als een thermometer, slaapmelodietjes, opname mogelijkheden, buitenbereik indicatoren en een terugspreekfunctie. En door de digitale verbinding is de verbinding geheel storingsvrij. Babyfoon is wel wat prijzig ten opzichte van de andere babyfoons. Daarnaast is de accu snel leeg en werkt hij niet op batterijen. De babyfoon beschikt ook over een scanmodus (beelden automatisch na elkaar afspelen). Je kunt het beeld van de babyfoon uitzetten. Zodra er geluid gedicteerd wordt, spring het beeld van de betreffende camera aan.  De extra camera wordt de Camera Luvion Prestige Touch 2 genoemd en zijn apart verkrijgbaar.

3. Alecto DVM 143 (uit te breiden met groothoeklens)

beste babyfoons 2018De Alecto DVM 143 is Het beeldscherm is maar liefst 11 cm groot. Je kunt op afstand inzoomen, maar niet draaien. Draaien kan dus alleen handmatig. De babyfoon beschikt over een splitscreen-modus. Hiermee kun je tot 4 beelden tegelijk bekijken bij meerdere camera’s. Met de scanfunctie switch de babyfoon iedere 7 seconden tussen de beelden.  Verder beschikt de babyfoon over allerlei handige extra’s als de terugspreekfunctie, thermometer, slaapliedjes, nachtzicht en indicator bij lege batterij. De babyfoon is geheel storingsvrij. De extra camera is dezelfde als voor de DVM 200 namelijk de Alecto DVM 201.

Wil je jullie baby heel goed in het zicht hebben? Dan is de Alecto DVM 143 met groothoeklens een optie. De allernieuwste van Alecto. Ook wel de Alecto Panorama genoemd. De eerste babyfoon met camera in Nederland met afneembare groothoeklens. De groothoeklens zorgt ervoor dat je extra veel zicht hebt op je kindje vanwege de beeldhoek van 170 graden. Alleen verkrijgbaar bij de Wehkamp.

4. Alecto DVM 700

Babyfoon met 2 camera'sDe Alecto DVM-700 babyfoon krijgt goeie beoordelingen op Kieskeurig (totaal 10 beoordelingen). De babyfoon is medio 2017 op de markt gebracht. Pluspunten van deze babyfoon is het grote touchscreen van 9 cm (inch) groot. De babyfoon bedien je net als je smartphone, met tap- en swipe-bewegingen en op afstand bestuur je camera in de babykamer. Let op, de babyfoon kan alleen inzoomen. Wil je liever een babyfoon die ook kan draaien? Bekijk dan de Alecto DVM 200. De babyunit beschikt over een nachtlampje, slaapliedjes, thermometer en de onmisbare terugspreekfunctie. Een complete babyfoon. Nadeel is dat de babyfoon uit kan vallen (wat helaas kan gebeuren) en je hiervan geen melding ontvangt. Verder klaagt men over ruis als de babyfoon aanslaat.

De babyfoon beschikt over een splitscreen bij meerdere camera’s (geen scanfunctie). Het geluid springt na 10 seconden over op de andere camera. De extra camera voor de Alecto DVM 700 is de DVM 701.

Je hebt ook de DVM 750 babyfoon. Dit is dezelfde babyfoon maar inclusief sterrenprojector. Erg leuk ook. Klik hier voor meer informatie. 

5. Motorola MBP 855 babyfoon met app

babyfoon met cameraDe ouderunit van deze dual mode babyfoon heeft een kleurenscherm van maar liefst 5.0 inch! Met de app (helaas een betaald abonnement) kun je vanuit een andere locatie waar dan ook ter wereld meekijken. De ouderunit is gewoon voor als je thuis bent. Grote pluspunten van deze babyfoon is dat de camera kan draaien en ook in en uit kan zoomen. Erg handig als de baby bijvoorbeeld gaat kruipen. Het bereik van de ouderunit is ongeveer 300 meter.

Genoeg afstand dus. Compleet met extra’s (zonder VOX-functie helaas). Nadeel is dat de babyfoon een hoge aanschafprijs heeft en je voor de app apart moet betalen. Wil je meer lezen over babyfoons met App mogelijkheden? Lees dan dit artikel.

De babyfoon is uit te breiden met meerdere camera’s. Met de splitcreen kun je meerdere beelden op  scherm ontvangen. Met de scanfunctie switch de babyfoon iedere 12 seconden tussen de beelden.