fbpx

ELRO BC4000 review, lees mijn uitgebreide testrapport

Een babyfoon met camera én app waarmee je altijd en overal in verbinding staat met de babykamer is de ELRO BC4000. Deze nieuwe babyfoon heeft een scherpe prijsstelling in vergelijking met andere babyfoons met app, maar biedt toch nog veel extra’s. Denk aan de op afstand draaibare camera, de terugspreekfunctie, een energiebespaarmodus, slaapliedjes en een fijn nachtlampje. De ELRO BC4000 is ook nog eens uit te breiden
met extra camera’s waardoor hij voor meerdere kamers tegelijk te gebruiken is. 

Hoe bevalt de ELRO BC4000 in de praktijk en hoe is de kwaliteit? Ik heb de babyfoon met app uitvoerig mogen testen met 2 camera’s. In deze review deel ik dan ook graag mijn bevindingen van de test en geef ik antwoord op de meest gestelde vragen. 

ELRO logo

De installatie van ELRO BC4000

De installatie van de babyfoon is simpel en eenvoudig. Je hoeft zelf niet technisch te zijn om de babyfoon aan te sluiten. Ook het installeren en koppelen van de ELRO app verliep probleemloos. Na het downloaden van de app word je automatisch door het menu begeleid. Binnen 5 minuten was alles aangesloten en kon ik de babyfoon al gebruiken. 

Review ELRO BC 4000
ELRO BC4000 ouder unit

De bediening van de ouderunit en app

Ik heb eerder een babyfoon met een touchscreen mogen testen en die reageerde lang niet zo snel en goed als de ELRO BC4000. Ik was daarom positief verrast dat deze babyfoon wel snel reageert. De bediening is intuïtief en eenvoudig. Je zet snel slaapliedjes aan en uit, draait eenvoudig de camera in de gewenste positie en praat makkelijk met je kindje middels de microfoon. Het menu heeft ook duidelijke symbolen zodat je snel de slaapliedjes aan kunt zetten of de energiebespaar-modus. 

Met de app van de ELRO babyfoon kun je op grote afstand contact houden met je kindje. Wil je liever even niet dat iemand meekijkt via de app? Dan kun je de app via de ouderunit tijdelijk uitschakelen. Er verschijnt dan kruisje door het icoontje op het beeldscherm van de meegeleverde ouderunit. De ELRO app is helemaal gratis te gebruiken en beschikt over dezelfde functies als de ouderunit. Je kunt dus als hoofdgebruiker, waar je ook bent, tegen je kindje praten, de camera besturen en slaapliedjes afspelen. Een leuke extra is dat ook je foto’s en video’s kunt maken. 

beeld in de app
Notificatie app mobiel

De verbinding en bereik van de ELRO babyfoon  

Ons huis heeft meerdere verdieping en op alle verdiepingen werkt de ouderunit zonder problemen. Ook op zolder heeft de babyfoon een goed en stabiel bereik. De ouder unit beschikt over een antenne die je voor beter bereik omhoog kunt zetten. Hoewel de babyfoon ook in de tuin verbinding zou moeten hebben, was dit bij ons niet het geval helaas. Zodra ik naar buiten ging, werd de verbinding verbroken en kreeg ik een ‘out of range’ melding. Je kunt dan eventueel overschakelen op de app.

De app heb ik op meerdere plaatsen buitenshuis getest en ik had een goede verbinding. Je hebt wel een goede wifi verbinding nodig op de kinderkamer anders kan de camera uitvallen als je gebruik maakt van de app. Bij ons hapert de verbinding nog weleens en dat merkte ik meteen op de app. Een apart 2.4 GHz gastnetwerk werkt in de meeste gevallen beter omdat deze kalere verbinding heeft.  

Kwaliteit van het geluid en beeld 

Het beeld op de ouderunit van 12,7 cm is scherp en helder en in HD-kwaliteit. In het donker kun je ook goed je kindje zien. De babyfoon reageert snel en er zit geen vertraging in het beeld. Zie onze video review onderaan deze pagina. 

Het geluid vind ik persoonlijk van iets mindere kwaliteit en ik hoor een zacht ruisje op de achtergrond als de babyfoon aanslaat. De slaapliedjes en mijn stem via de terugspreekfunctie klinken een beetje schel. Dit is verder niet storend, maar dit wil ik wel opgemerkt hebben.  

Hoe sterk is accu van de ELRO BC4000 en beschikt de babyfoon over een VOX-modus? 

De babyfoon heeft een redelijk sterke accu van 2800 mAh waarmee je ongeveer 6 tot 8 uur de ouderunit draadloos kunt gebruiken. Je kunt dit verlengen door de energiebespaarmodus in te schakelen. Hiermee schakel je de babyfoon in de audio-modus. Je hoort dan alleen geluid. Wil je liever ook dat het beeld aanspringt bij geluidsdetectie? Dan kun je de VOX-modus aanzetten. Ik adviseer je de hoogste stand in te schakelen. Tijdens de test sprong het beeld niet aan in de lage stand terwijl er aardig hard geluid werd gemaakt. Dit geluid hoor je trouwens wel goed en ook zie je de lampjes op de geluidsbalk aangaan. Je hebt dan alleen geen beeld. 

Deze energiebespaarstand en VOX-modus is ook aan te zetten als je meer camera’s hebt aangesloten. Ideaal, want dit is niet bij alle babyfoons met meerdere camera’s aanwezig. 

Zodra de babyfoon leeg is kun je deze makkelijk plaatsen in het meegeleverde oplaadstation.  

NIEUW: ELRO BC4000 Baby Monitor Royale Full HD Babyfoon met app

NIEUW: ELRO BC4000 Baby Monitor Royale Full HD Babyfoon met app

- Scherper beeld (HD-Resolutie) - Groter bereik door antenne - Oplaadstation - Gratis App  

Waar te koop?

bol.com (€199,00)
amazon.nl (€199,00)
coolblue.nl (€199,00)
Laatst bijgewerkt: 20 april 2024 - 06:18

Hoeveel camera’s kunnen aangesloten worden op ELRO BC4000? 

ELRO maakt het ook mogelijk om totaal 2 camera’s op aan te sluiten. Je kunt er voor kiezen om de beelden van verschillende camera’s tegelijk te bekijken (split screen).  Het geluid van de verschillende camera’s kun je om de 5 seconden laten wisselen (anders hoor je alles door elkaar).

Je kunt de camerabeelden ook automatisch laten wisselen om de 8 seconden. In de app kun je ook beide beelden bekijken met de multi-weergave. 

Nieuw: ELRO BC4000-2 Babyfoon Royale met 2 Full HD camera’s

Nieuw: ELRO BC4000-2 Babyfoon Royale met 2 Full HD camera’s

– Scherper beeld (HD-Resolutie) – Groter bereik door antenne – Oplaadstation – Gratis App

Waar te koop?

bol.com (€299,00)
amazon.nl (€299,00)
Laatst bijgewerkt: 20 april 2024 – 06:18

Is de ELRO BC4000 veilig om te gebruiken? 

De babyfoon beschikt over 2 type verbindingen. De verbinding tussen de meegeleverde ouderunit is een FHSS – verbinding. Deze verbinding is zonder wifi en storingsvrij. De verbinding die gemaakt wordt met de app bestaat uit wifi. 

Het is enkel mogelijk om de babyfoon te installeren in de app wanneer je de camera in de hand hebt. Dit maakt het onmogelijk voor hackers om de camera te koppelen. 

Installeer de babymonitor op een veilige plek in de babykamer en zorg ervoor dat de baby niet in de buurt kan komen van de snoeren. 

Conclusie: 

De ELRO BC4000 heeft een goede prijs / kwaliteitsverhouding. De babyfoon heeft een mooi groot scherp beeld en het geluid is voldoende. Het nachtlampje, de terugspreekfunctie, en de slaapliedjes zijn fijne extra’s om te kunnen gebruiken als ouder. 

Het bereik binnenshuis is goed. De mogelijkheid om de babyfoon te koppelen aan de gratis ELRO app maakt deze babyfoon compleet. De app geeft niet alleen de mogelijkheid om op afstand mee te kijken en te praten, je kunt ook leuke en mooie momenten vastleggen door foto’s te maken en video’s op te nemen. 

De babyfoon is ook echt een aanrader als je 2 kinderkamers wilt monitoren. De beelden kun je tegelijk gesplitst zien, achter elkaar of in de app. Door de energiebespaarstand gaat de accu lang mee, ook met 2 aangesloten camera’s. 

Bekijk ook de video review over de ELRO 4000: