fbpx

Een babyfoon van AliExpress, durf jij het aan en welke kies je?

Met de komst van AliExpress is kun je gemakkelijk goedkope elektronica aanschaffen. Vaak van onbekende buitenlandse merken. Zo ook een babyfoon van AliExpress.

Bedenk echter wel dat kopen via AliExpress een aantal nadelen en risico’s met zich meebrengt. Zo heb je te maken met een levertijd van minimaal 2 weken of langer. Ook kun je te maken krijgen met invoerrechten en btw. Koop je een product van meer dan 22 euro, dan komt daar 21 procent btw bij. Het kan zijn dat je deze verplichte heffing ontloopt met je pakketje uit China. De douane maakt naar eigen zeggen in de controle een selectie „op basis van een risicoanalyse waarbij het land van oorsprong een van de indicatoren is”.

Garantie op je goedkope babyfoon me camera?

Als consument ben je in Nederland beschermd door de Nederlandse garantiewet. Dat geldt niet als je een aankoop doet bij een webshop buiten de EU. Op AliExpress  kun je wel iets vinden over garantie. De vraag blijft echter in hoeverre dit nageleefd wordt door de verkopende partij. Wil je geen risico lopen? Kijk dan eens bij goedkope babyfoons met camera bij Nederlandse webshops. Deze babyfoons zijn misschien een tientje duurder zoals de Luvion Easy, maar je kunt wel rekenen op service, snelle levertijd en garantie.

Welke babyfoons ontvangen goede reviews?

Er zijn een aantal goedkope babyfoons op AliExpress die goede reviews ontvangen, ook van Nederlandse gebruikers. We hebben een aantal babyfoons op een rijtje gezet:

Tak Tark / VB603 babyfoon met camera

AliExpress Babyfoon Deze babyfoon heeft een HD kleurenscherm van 3,2 inch. Dit is een normale afmeting voor een babyfoon. De babyfoon beschikt over alle nodige extra’s als een terugspreekfunctie, thermometer, automatisch nachtzicht, slaapliedjes, multi-language en een VOX-functie. De ouderunit kun je aansluiten op netstroom. Zodra de accu is opgeladen kun je ook zonder stroom de ouderunit gebruiken (Max 18 uur in VOX-modus).

Waar moet je opletten? bij de Tak Tark? Kies de juiste stekker bij je aankoop (EU-plug). Het bereik in open veld is 260 meter. In huis zal dit ongeveer 40-50 meter zijn. Er wordt geklaagd over dat de VOX-functie niet altijd naar behoren werkt. VOX- functie is dat de babyfoon pas aanslaat als er geluid gedetecteerd wordt. De camera is niet op afstand te draaien.

Een aantal reviews van de Tak Tark babyfoon:

“Beeld Kwaliteit is Beter dan verwacht. Zelfde babyfoon (andere merk opgeplakt) kost in de winkel 130 euro”
“Mooi product! Ben er blij mee. Kun je gerust bestellen!”
“Nooit ontvangen. Geschil geopend en hun hebben weer gesloten.”

Durf jij het aan? De babyfoon wordt ook aangeboden onder de naam ‘VB603 babymonitor’ op AliExpress. Om het nog verwarrender te maken hebben wij het vermoeden dat de Oretti beeldbabyfoon.

We hebben de aanbieders bij AliExpress op een rijtje gezet:

Tak Tark official store

46
 • AliExpress babyfoon
  Gratis verzending
  10-15 dagen levertijd

Bol.com

69
 • AliExpress babyfoon
  Gratis verzending
  1 dag levertijd

BOAVSION store

48
 • AliExpress babyfoon
  Gratis verzending
  10-15 dagen levertijd

Witrue official store

47
 • AliExpress babyfoon
  Gratis verzending
  10-15 dagen levertijd

VB605 Babyfoon met camera van AliExpress

Babyfoon AliexpressEen andere babyfoon met camera die aangeboden wordt op AliExpress is de VB605. De babyfoon heeft al 2400 beoordelingen ontvangen en 94% van de gebruikers geeft de babyfoon 5 sterren van de 5. Dit is een goede score! Zeker gezien de prijs van de babyfoon. Deze babyfoon heeft een klein HD- scherm van 2,4 inch. Ook deze babyfoon beschikt over de nodige extra’s als een terugspreekfunctie, thermometer, automatisch nachtzicht, slaapliedjes, multi-language en een VOX-functie. De ouderunit kun je aansluiten op netstroom. Zodra de accu is opgeladen kun je ook zonder stroom de ouderunit gebruiken (Max 24 uur op VOX).

Waar moet je opletten? bij de Tak Tark? Kies de juiste stekker bij je aankoop (EU-plug). Het bereik in open veld is 260 meter. In huis zal dit ongeveer 40-50 meter zijn. De camera is niet op afstand te draaien. Scherm is niet heel groot.

Een aantal reviews van de VB605 Babyfoon op AliExpress:

“Snel ontvangen! Goed verpakt! Werk goed! Zeker tevreden! Aanraden!”
“Goed beeld en geluid! Goede kwaliteit. Supersnelle verzending. Echt een aanrader!”

De babyfoon wordt ook bij Bol.com aangeboden (voor 15 euro duurder). We hebben de aanbieders van de VB605 Babyfoon bij AliExpress op een rijtje gezet:

BOAVSION store

33,5
 • AliExpress babyfoon
  Gratis verzending
  10-15 dagen levertijd

Tak Tark official store

38
 • AliExpress babyfoon
  Gratis verzending
  10-15 dagen levertijd

Dairui official store

38
 • AliExpress babyfoon
  Gratis verzending
  10-15 dagen levertijd

Witrue official store

41
 • AliExpress babyfoon
  Gratis verzending
  10-15 dagen levertijd

Heb jij ervaring met een babyfoon aankoop bij AliExpress? Deel dan je ervaring om zo ook andere geïnteresseerde te helpen die goedkoop een babyfoon willen kopen.