fbpx

Babyfoon voor ouderen, een fijn hulpmiddel om een oogje in het zeil te houden

Een babyfoon voor ouderen is een fijn hulpmiddel om een oogje in het zeil te houden. Het is ook een geruststellend idee voor degene die gebonden is aan bed om te kunnen communiceren via de babyfoon. Dit kan in dezelfde woning of verzorgingstehuis zijn, maar ook op grotere afstand afhankelijk van de situatie. Welke babyfoon voor ouderen is het meest geschikt? Dit is vooral afhankelijk van jullie wensen. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden van de moderne babyfoon om ouderen en verzorgers te helpen en benoemen we een aantal geschikte babyfoons.

Babyfoon met camera voor ouderen

Je kunt kiezen voor een babyfoon met beeld of zonder beeld. Een babyfoon zonder beeld zendt alleen audio uit. Je hoort geluiden, maar je ziet niet wat er gebeurt in de kamer. Vaak wordt daarom gekozen voor een babyfoon met beeld en geluid. Zo heb je in één oogopslag helder wat de toestand is de kamer. Is de persoon uit bed? Slaapt hij? Een babyfoon met camera is tegenwoordig heel betaalbaar en wordt veel gebruikt door ouders.

Welke functies zijn handig op de babyfoon voor ouderen?

Een babyfoon kan op verschillende manieren heel hulpvol zijn. We bespreken hieronder verschillende handige extra’s op de babyfoon:

Terugspreekfunctie: 

senioren babyfoon Zo heb je bijvoorbeeld babyfoons met een terugspreekfunctie. Deze functie maakt het mogelijk om tegen de persoon te praten in de ruimte waar de babyfoon zich bevindt. De persoon kan op zijn beurt weer terugpraten via de microfoon op de basisunit. Hij of zij hoeft hiervoor niets te doen. Houd er wel rekening mee dat een terugspreekfunctie altijd wat vertraging heeft. Ook de stem komt soms wat vervormd over.

Op afstand bestuurbare camera 

De meeste beeldbabyfoons hebben een redelijke grote kijkhoek. Is de ruimte wat groter dan kun je een babyfoon met camera overwegen die op afstand is te draaien. Je kunt via de ouderunit de camera draaien in de richting van waar de persoon zich bevindt en eventueel inzoomen.

Temperatuur op de kamer 

Fijn is om te weten hoe warm of koud het op de kamer is. Zo kun je inschatten of er wellicht een raam open moet of dat een extra deken nodig is.

babyfoon senioren Wekker of alarm instellen

Op veel babyfoons is ook een timer of wekker aanwezig, Je kunt zo bijvoorbeeld een alarm zetten als het tijd is voor het innemen van medicijnen. 

VOX- modus 

Het is onnodig om voortdurend beeld en geluid te hebben als de persoon bijvoorbeeld rustig slaapt. Je kunt de babyfoon dan in de VOX-Modus zetten. Met de VOX-stand stel je de gevoeligheid in van de babyfoon. Het beeld van de babyfoon springt dan pas aan als er ook daadwerkelijk geluid wordt waargenomen. Sommige babyfoons hebben ook een ECO-stand waarmee je ook het geluid tijdelijk kunt uitzetten als er geen geluid wordt waargenomen. 

Nachtmodus

Om te zien wat er in donker gebeurt is bijna op alle babyfoons met beeld een nachtmodus aanwezig. Deze wordt automatisch ingeschakeld als de kamer donker wordt. De infraroodlampje zorgen ervoor dat alles nog prima te zien is in zwart / wit. 

Goed om rekening mee te houden

Een babyfoon voor ouderen moet vooral heel gebruiksvriendelijk zijn zonder al te veel ingewikkelde installaties. Waar dien je zoal rekening mee te houden?

Stabiele verbinding en goed bereik 

Een babyfoon voor ouderen moet uit een stabiele verbinding bestaan. De meest gebruikte verbinding voor een babyfoon met beeld is FHSS. Hiermee heb je binnenshuis zo ongeveer 50 meter bereik zonder al te veel storing. Het geluid van deze verbinding is vaak ook helder. Je bent ook niet afhankelijk van wifi of internet.

Ook buitenshuis contact houden?

Wil je ook contact houden als je buiten de deur bent? Dan is een babyfoon met app en ouderunit een optie. Je kunt dan via de app waar ook ter wereld een oogje in het zeil houden. Het is zelfs mogelijk om ook op afstand te praten met elkaar. Bedenk wel dat een babyfoon met app altijd vraagt om een goede en stabiele wifi verbinding is huis.

Fijne babyfoons voor ouderen op een rij:

Gelukkig bestaan er een aantal betrouwbare en gebruiksvriendelijke babyfoons die handig zijn om te gebruiken in de zorg. We hebben rekening gehouden met een stabiele verbinding, handige extra’s zonder al te veel ingewikkeldheden. We benoemen ook een babyfoon met app voor bereik buitenshuis. 

1. Luvion Platinum 3 

beste babyfoon met camera Een fijne babyfoon met camera is de Luvion PLATINUM 3. Een eenvoudige babyfoon die over de noodzakelijke functies beschikt. De babyfoon heeft een 3.2 inch scherm waar alles prima op te zien is. De terugspreekfunctie zorgt ervoor dat je op afstand kunt praten met de persoon in de kamer, mocht jezelf ergens anders in huis zijn.

De babyfoon beschikt ook even een VOX-modus waarmee je de babyfoon het beeldscherm kunt uitzetten. Zo bespaar je ook weer energie. 

Is de batterij bijna leeg? Je ontvangt een melding als de accu bijna leeg is en wanneer de babyfoon geen bereik meer heeft. De accu van deze babyfoon is niet heel groot, maar gaat ongeveer zo 10 uur mee zonder stroom. 

Deze Luvion PLATINUM is vooral heel makkelijk in gebruik en daarnaast betrouwbaar. De babyfoon wordt daarom veel gebruikt in de zorg om goed contact met patiënten te kunnen houden op afstand.   

Sinds kort kun je de babyfoon ook in het zwart kopen. De beoordelingen van deze babyfoon zijn opvallend goed. De babyfoon ontvangt 4,5 sterren van de 5 bij bol.com. 

Gebruikers zijn vooral te spreken over de gebruiksvriendelijk, de goede prijs / kwaliteitsverhoudin en het heldere LCD scherm. De accu is wel snel leeg en het USB-snoertje is kwetsbaar.   

Veilige en stabiele FHSS verbinding
  3,2 inch beeldscherm
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, VOX-functie, infrarood voor de nacht en thermometer
Goede prijs / kwaliteitverhouding
Camera niet op afstand te draaien
Niet uit te breiden met meerdere camera’s
Beperkte accuduur 1000mAh/ werkt niet op batterijen

LUVION® Platinum 3 Black – Babyfoon met Camera

Waar te koop?

bol.com (€84,95)
Laatst bijgewerkt: 20 april 2024 – 06:18

2. Alecto DVM-71 babyfoon voor ouderen 

babyfoon voor ouderenDeze babyfoon met camera van Alecto is je een fijne oplossing om een oogje in het zeil te houden. De babyfoon heeft een storingsvrije en beveiligde verbinding. Het geluid is van een zeer goede geluidskwaliteit en beeld is helder, zowel overdag als ‘s nachts.

Het fijne van deze babyfoon van Alecto is dat je hem tot vier camera’s kunt uitbreiden. Ideaal voor als je meerdere personen in een verzorgingstehuis in de gaten wilt houden. Zo kun je alle patiënten altijd bekijken en horen via de oplaadbare ouderunit. 

Met de babyfoon kun je makkelijk via de tweewegcommunicatie praten. Even bezig zijn in de tuin terwijl de persoon een dutje doet?  Dat kan, want met deze handige babyfoon met camera heb je een groot bereik. Op het 2.4” grote scherm lees je eenvoudig de temperatuur af, zodat je weet of het wel warm of koel genoeg is in de kamer. De geluidsniveaulampjes geven aan hoeveel geluid eruit de kamer komt. 

De babyfoon behoeft weinig uitleg. De camera is eenvoudig te koppelen aan de ouderunit en de bediening wijst voor zich. 

Veilige en stabiele FHSS verbinding
  2,4 inch beeldscherm
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, VOX-functie, ECO-modus, infrarood voor de nacht en thermometer
Uitbreidbaar
Goede prijs / kwaliteitverhouding
Camera niet op afstand te draaien
Beperkte accuduur 950 mAh/ werkt niet op batterijen

3. Qute Q-Connection Signal met draaibare camera 

Babyfoon tehuis Een scherp geprijsde babyfoon met camera die over uitgebreide functies beschikt is de Qute Connection Signal. De mat zwarte babyfoon is licht in gewicht. Met het scherpe HD- Ready kleurenbeeld van 5 inch heb je alles goed in beeld en hoor je alles luid en duidelijk.

Het nachtzicht van deze babyfoon is bijzonder scherp. Deze babyfoon beschikt over een op afstand draaibare camera met digitale zoom. De babyfoon is uit te breiden met totaal 4 camera’s zodat je zicht hebt op meerdere camera’s.

De verbinding bestaat uit een storingsvrije FHSS verbinding waar je in huis ongeveer 50-60 meter bereik hebt.

Fijne extra’s waar deze babyfoon over beschikt zijn onder andere een terugspreekfunctie, eco-modus, thermometer, wekker, nachtmodus met uit-modus en scan en splitmodus.

Naast Qute Q Connection Signal is ook de Qute Connection Start verkrijgbaar. Deze Start uitvoering heeft een compacte ouderunit van 3,5 inch. De functionaliteiten zijn iets minder uitgebreid maar ook met een prima prijs / kwaliteitsverhouding.

Beide babyfoons hebben wij uitvoerig getest. Lees ons testrapport over de Qute Q Connection babyfoons hier.

Veilige en stabiele FHSS verbinding
 Op afstand bestuurbare camera + digitale zoom
  5 inch scherp HD Ready beeldscherm
Zeer scherp nachtzicht
 Uitbreidbaar
Splitscreen bij meerdere camera’s
 Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, thermometer, VOX-functie, ECO-modus, infrarood voor de nacht
 Goede prijs / kwaliteit
Accu van 4000mAh is goed, maar werkt niet op batterijen

4. ELRO BC3000 met App

babyfoon voor ouderen Een babyfoon met app en ouderunit is de ELRO BC3000. Hiermee kun je op de smartphone ook buitenshuis een oogje in het zeil houden. Wel heb je voor deze functie goede wifi nodig op de kamer van patient. 

De ELRO BC3000 wordt geleverd met een XL touchscreen van 12,7 cm. De camera beschikt over een HD resolutie en over een pan/tilt functie. Dit houdt in dat je de camera kunt bewegen en sturen met de ouderunit of de app.

De camera heeft een normale digitale verbinding van 50 meter met de ouderunit. Heb je geen wifi? Dan kun je wel gewoon de ouderunit gebruiken in huis.

Verder beschikt de babyfoon terugspreekfunctie, voedingsnotificatie, laadstation, nachtzicht, temperatuurmeter en VOX-functie. De babyfoon is overigens ook uit te breiden met extra camera’s. De accu bestaat uit een redelijke 2550maH batterij.

De ELRO Babycam app is gratis te downloaden in de Google Play Store of de App store. De connectie is beveiligd met een wachtwoord en de verbinding is 100% storingsvrij en privé.

Deze babyfoon ontvangt goede beoordelingen op bol.com. Sinds kort ook verkrijgbaar bij Amazone.nl (vaak goedkoper). Klik hier voor de actuele prijs.

Ouderunit en App
 Wereldwijd bereik
 Op afstand bestuurbare HD-camera
  4,7 inch HD -Ready beeldscherm
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, thermometer
Babyfoon is uitbreidbaar
Goede prijs/ kwaliteit
Redelijke accu 2550 mAh
Goed werkende wifi voor gebruik App

ELRO BC3000 Baby Monitor Royale

Waar te koop?

bol.com
blokker.nl (€199,00)
Laatst bijgewerkt: 20 april 2024 – 06:21