wifi babyfoon met camera

Wifi babyfoon met camera 

Babyfoons met camera zijn al een aantal jaren populair. Logisch, niets is fijner dan je baby ongestoord van dichtbij te kunnen bewonderen. Wat je tegenwoordig steeds meer ziet is dat fabrikanten met de zogenoemde ‘smartphone babyfoon’ of ‘wifi babyfoon met camera’ op de markt komen. De smartphone/tablet fungeert dan als de ouderunit. De camera fungeert als de babyunit. De verbinding bestaat uit wifi of uit 3/4 G netwerk.

Wat is een Dual-mode babyfoon?
Sommige beeldbabyfoons (dus normale babyfoon met camera) bieden dit overigens ook weer aan als een extra functie. Je hebt dan de mogelijkheid om naast de normale ouderunit, ook de smartphone te gebruiken. Deze dual -mode babyfoons bespreken we in dit overzicht.

En om het nog ingewikkelder te maken; Er zijn er ook nog IP-Camera’s die heel goed als babyfoon gebruikt kunnen worden. Lees ons uitgebreide rapport hierover.

Heb je interesse in een wifi babyfoon met camera? Nog even de voordelen op een rijtje:

Wat zijn de voordelen van de wifi babyfoon met camera? 

  • De smartphone is in bijna alle gevallen dus de ouderunit, dus deze hoef je niet meer aan te schaffen en dit zou iets moeten schelen in de kosten.
  • Afhankelijk van de soort internetverbinding, is je bereik onbeperkt*. Handig voor als je in de tuin zit of bij de buurtjes op bezoek bent.
  • Je telefoon is gewoon nog voor andere doeleinden te gebruiken.
  • Wifi babyfoon is vaak een stuk goedkoper dan een babyfoon met ouderunit.

Waar moet je opletten bij een wifi babyfoon?

Waar je op moet letten met de wifi babyfoon met camera is de kwaliteit van de internetverbinding.*Een een smartphone babyfoon heeft in theorie onbeperkt bereik. In de praktijk maakt een wifi babyfoon dit alleen waar met een sterk wifi signaal. In huizen waar de baby op een andere verdieping slaapt is het wifi signaal soms niet toereikend. Een wifi versterker is dan een oplossing. Die versterkt het signaal zodat jij je baby luid en duidelijk hoort en ziet. 

Een wifi babyfoon sluit je aan op het internet, zodat je via de bijbehorende app overal ter wereld in de kamer van je baby kunt kijken. Let daarbij goed op digitale kwetsbaarheden om de privacy van jou en je baby te beschermen. Lees onze tips over hacken hier nog even goed door.

Wat is de beste wifi babyfoon met camera?

Bestekeuzebabyfoon.nl heeft de beste wifi babyfoons met camera geselecteerd. Wij hebben hierbij gelet op de reviews, prijs/kwaliteit verhouding en de functionaliteiten. We merken wel dat het aanbod van de wifi babyfoon heel snel veranderd. Bekijk hier onder de beste wifi babyfoon van dit moment.

wifi babyfoon met camera
  • 1. Oretti wifi babyfoon
  • Full HD
  • Best beoordeeld bij Bol
wifi babyfoon met camera
  • 2. LuvioSlim® Babyfoon
  • Ook geluidsdetectie
  • Goede prijs-kwaliteit

1. Orretti® Wifi  Babyfoon

beste wifi babyfoonEen wifi babyfoon die steeds populairder wordt is de Orretti wifi babyfoon. Dit komt vooral omdat de babyfoon goed wordt beoordeeld. De Orretti wifi babyfoon beschikt over goede functionaliteiten als een op afstand bestuurbare camera, nachtzicht, terugspreekfunctie en bewegingsdetectie. Via een iOS/Android smartphone en wifi maak je gemakkelijk contact met de camera.

Met behulp van de app heb je externe toegang tot de indoor beveiligingscamera, altijd en overal. Maximaal vijf gebruikers kunnen tegelijkertijd meekijken. Je kunt de mooiste momenten middels een micro SD-kaart (niet inbegrepen), in de Cloud of telefoongeheugen opslaan.

Met zowel USB connectie of stopcontact voorzie je de camera van stroom (niet op batterijen). De camera heeft Full HD beeld. De installatie is vrij gemakkelijk. Prima prijs/kwaliteit verhouding.

Waar moet je opletten bij deze wifi babyfoon? De camera ondersteunt enkel bewegingsdetectie en geen geluidsdetectie, geluid is iets matig. Elke keer als het apparaat uitgaat moet je opnieuw connecten met wifi dat gepaard gaat met geluid (niet fijn voor een slapende baby).

Amazon verkoopt deze babyfoon onder een andere naam. Soms wat goedkoper, soms ook niet. Klik hier om naar de Orretti babyfoon bij Amazon te gaan.

2. LuvioSlim® wifi Babyfoon met camera

beste wifi babyfoon Via een iOS/Android smartphone en wifi maak je gemakkelijk contact met de camera. Deze slimme camera kan 355 graden draaien, kantelen en inzoomen.

Verder bevat deze wifi-babyfoon een bewegingssensor en geluidsdetectie. Ook is er een terugspreekfunctie aanwezig en beschikt de wifi babyfoon over een nachtmodus. De camera heeft Full HD beeld. De installatie is vrij gemakkelijk. Prima prijs/kwaliteit verhouding.

Ook bevat deze camera een Multi-Users sharing, waardoor het hele gezin de app kan downloaden en in de gaten kan houden wat er in de babykamer of in het huis gebeurd!

24/7 zijn de beelden zowel in de Cloud als op een micro SD kaart op te slaan. voordeel hiervan is dat de beelden blijven bestaan ook wanneer de camera kapot zou gaan. Via een stroomaansluiting of USB voorzie je de camera van stroom.

Deze babyfoon is ook verkrijgbaar op Amazon.nl. Klik hier voor de prijs. Ook bij Bol.com.

Waar moet je opletten bij deze wifi babyfoon? Het geluid is iets matig. Wordt onder verschillende namen aangeboden waaronder Higestone wifi babyfoon met camera.

3. Alecto DVC-105IP wifi babyfoon met camera

beste wifi babyfoon met cameraMet deze wifi babyfoon van Alecto kun je snel en veilig een camera installeren op de babykamer die je via je smartphone of tablet kan monitoren. De camera kun je dag en nacht laten aanstaan. De beelden zijn later te bekijken zodat je kunt zien wat jullie kleintje nachts uitspookt. Dit is echt een voordeel ten opzichte van een normale babyfoon die dit niet kunnen!

De wifi babyfoon heeft ook een bewegingssensor. Het systeem is zo te configureren dat zodra de camera een beweging detecteert je een pushbericht in je scherm krijgt. Je schakelt dan vlug de app in om te kijken wat er aan de hand is en neemt met een druk op de knop de beelden in foto of video op.

De IP cam is voorzien van een slot voor een SD-card zodat je altijd ruime opslagmogelijkheden hebt, en de beelden kan bewaren als je dat wilt. De app is gratis (voor Android en/of iOS). De wifi babyfoon is uitbreidbaar met meerdere camera’s. Ook te gebruiken als beveiligingscamera. De camera is via WiFi of LAN aan te sluiten.

 Waar moet je op letten bij deze wifi babyfoon? De camera heeft geen Full HD resolutie en geen geluidsdetectie. De camera is op afstand niet te draaien en geen terugspreekfunctie. Het geluid is ook wat matige kant. Lees alle beoordelingen op Bol.com. 

4. iBaby wifi babyfoons

wifi babyfoon met cameraiBaby is een Engels bedrijf helemaal gespecialiseerd in wi-fi babyfoons. Ze hebben al heel wat awards in ontvangst genomen als de Mom’s Choice Award® (vergelijkbaar met Ouders van nu). iBaby is nog niet heel bekend in Nederland, maar wordt steeds populairder. iBaby heeft verschillende wifi babyfoons waarbij de M6 de meest ‘simpele’ uitvoering is en de M6T iets uitgebreider is  De M6S is de meest uitgebreide.

Alle babyfoons zijn in iedergeval op afstand te draaien en 110 graden op en neer te bewegen. Verschil zit in de extra’s zoals een thermometer, trilalarm, scherper beeld. Een wi-fi babyfoon speciaal afgestemd op de behoefte van ouders en baby. De moeite waard! Prijstabel hieronder laat verschillende uitvoeringen zien. Helaas momenteel slecht leverbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *