wifi babyfoon met camera

Wifi babyfoon met camera 

Babyfoons met camera zijn al een aantal jaren populair. Logisch, niets is fijner dan je baby ongestoord van dichtbij te kunnen bewonderen. Wat je tegenwoordig steeds meer ziet is dat fabrikanten met de zogenoemde ‘smartphone babyfoon’ of ‘wifi babyfoon met camera’ op de markt komen. De smartphone/tablet fungeert dan als de ouderunit. De camera fungeert als babyunit.

Dual-mode babyfoon?
Sommige beeldbabyfoons (dus normale babyfoon met camera) bieden dit overigens ook weer aan als een extra functie. Je hebt dan de mogelijkheid om naast de normale ouderunit, ook de smartphone te gebruiken. Maar de mogelijkheden van de al dan niet gratis App zijn vaak een stuk beperkter dan de bestaande ouderunit. Deze spreken we in dit overzicht.

Je hebt in ieder geval besloten om om voor een wifi babyfoon met camera te gaan? Nog even de voordelen op een rijtje:

Voordelen van de wifi babyfoon met camera 

 • De smartphone is in bijna alle gevallen dus de ouderunit, dus deze hoef je niet meer aan te schaffen en dit zou iets moeten schelen in de kosten.
 • Afhankelijk van de soort internetverbinding, is je bereik onbeperkt*. Handig voor als je in de tuin zit of bij de buurtjes op bezoek bent.
 • Je telefoon is gewoon nog voor andere doeleinden te gebruiken.

Tip: Wifi Repeater voor de App

Waar je op moet letten met de wifi babyfoon met camera is de kwaliteit van de internetverbinding.*Een een smartphone babyfoon heeft in theorie onbeperkt bereik. In de praktijk maakt een wifi babyfoon dit alleen waar met een sterk wifi signaal. In huizen waar de baby op een andere verdieping slaapt is het wifi signaal soms niet toereikend. Een wifi repeater is dan een oplossing. Die versterkt het signaal zodat jij je baby luid en duidelijk hoort en ziet. Tip: Coolbue heeft vaak hele goede combinatieaanbiedingen. Dit is een voordeelbundel met babyfoon en wifi repeater.

Welke wifi babyfoon met camera?

Bestekeuzebabyfoon.nl heeft de beste wifi babyfoons met camera geselecteerd. Bekijk hier onder de lijst babyfoons.

1. Netgear Arlo Babyfoon

Netgear Arlo Babyfoon

De Netgear Arlo babyfoon is slimme wifi beveiligingscamera, speciaal ontwikkeld voor ouders met baby’s en kleine kinderen. De wifi babyfoon is behoorlijk prijzig, maar je kunt hiervoor wel kwaliteit verwachten. Wat maakt deze Netgear Arlo babyfoon zo goed? Het beeldkwaliteit is super scherp alsmede het geluid. Ook via infrarood is de baby in het donker haarscherp te bewonderen. De babyfoon heeft opname mogelijkheden. Helaas wel tegen betaling bij beelden ouder dan 7 dagen.

De babyfoon heeft verder alle extra’s als een zoomfunctie, terugspreekfunctie, nachtlampje, oplaadbare batterij, slaapliedjes  en thermometer. Super kwaliteit babyfoon!

De camera is overigens in de vorm van een konijntje. Dit maakt het vrolijk in de babykamer. De oren en pootjes zijn overigens ook gemakkelijk te verwijderen of aan te passen naar een ander design.

2. iBaby wifi babyfoons

wifi babyfoon met cameraiBaby is een Engels bedrijf helemaal gespecialiseerd in wi-fi babyfoons. Ze hebben al heel wat awards in ontvangst genomen als de Mom’s Choice Award® (vergelijkbaar met Ouders van nu). iBaby is nog niet heel bekend in Nederland, maar wordt steeds populairder. iBaby heeft verschillende wifi babyfoons waarbij de M6 de meest ‘simpele’ uitvoering is en de M6T iets uitgebreider is  De M6S is de meest uitgebreide.

Alle babyfoons zijn in iedergeval op afstand te draaien en 110 graden op en neer te bewegen. Verschil zit in de extra’s zoals een thermometer, trilalarm, scherper beeld. Een wi-fi babyfoon speciaal afgestemd op de behoefte van ouders en baby. De moeite waard! Krijgt bij Coolblue al goede beoordelingen. Prijstabel hieronder laat verschillende uitvoeringen zien.

3. Orretti® HD Cloud Wifi  Babyfoon

wi-fi babyfoonEen wifi babyfoon die steeds populairder wordt is de Orretti wifi babyfoon. Dit komt vooral omdat de babyfoon goed wordt beoordeeld. De Orretti wifi babyfoon beschikt namelijk over goede functionaliteiten als een op afstand bestuurbare camera, nachtzicht, terugspreekfunctie en bewegingsdetectie. Je kunt de mooiste momenten middels een micro SD-kaart (niet inbegrepen), in de Cloud of telefoongeheugen opslaan. Met zowel USB connectie of stopcontact voorzie je de camera van stroom (niet op batterijen).

Let op: Deze wifi babyfoon ondersteunt enkel WIFI 2.4GHz signaal (5GHz is niet ondersteund). De installatie is vrij gemakkelijk. Prima prijs/kwaliteit verhouding.

4. Sannce HD Smart smartphone babyfoon

smartphone babyfoonDe camera van de Sanne HD-Smart is voorzien van een sterke HD Sony lens met infrarood zodat je zowel overdag als nachts de baby goed kunt zien. De camera is ook op afstand bedienen vanuit de app en beschikt over een zoomfunctie. De camera is 350 graden roteerbaar naar links of rechts, en 60 graden naar boven of onder.

Tip: Wanneer het beeld op de smartphone zich automatisch uitzet moet de screensaver optie van de smartphone uitgeschakeld worden, zo blijft het beeld open staan en kun je alles blijven horen. Opname is mogelijk middels micro SD-kaart.

De smartphone wordt positief beoordeeld door andere klanten. Nadeel is de handleiding niet in het Nederlands is. De babyfoon beschikt niet over een terugspreekfunctie of temperatuurmeter. De babyfoon wordt ook goedkoop aangeboden bij AliExpress.

1. Foscam Fosbabyfoons wifi babyfoon

roze babyfoonDe Foscam Fosbabyfoon was één van de eerste wifi babyfoon. De Foscam babyfoons zijn eenvoudig maar bieden kwaliteit en keuze. Bij deze babyfoon wordt als ouder-unit de smartphone en/of tablet gebruikt.

Foscam heeft meerdere varianten smartphone babyfoons. Alle camera’s kunnen op afstand inzoomen en draaien. Verschil zit in de kleur (roze of blauw) en de functionaliteiten. De Foscam P1 beschikt over meer extra’s als een thermometer, luchtvochtigheidsmeter en beeldactivering( springt alleen aan bij geluid zodat de batterij langer meegaat). Mooi design en in verschillende kleuren verkrijgbaar voor een goede prijs. Helaas vaak uitverkocht door de lage oplages.

Bol.com

117
117
 • Gratis verzending
  Vandaag besteld, morgen in huis

Expert

119
119
 • Gratis verzending
  Vandaag besteld, morgen in huis
  Ook op zondag

MediaMarkt

117
117
 • Gratis verzending
  Vandaag besteld, morgen in huis

BCC

119
119
 • Gratis verzending
  Vandaag besteld, morgen in huis
  Ook op zondag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *