wifi babyfoon met camera

Wifi babyfoon met camera 

Babyfoons met camera zijn al een aantal jaren populair. Logisch, niets is fijner dan je baby ongestoord van dichtbij te kunnen bewonderen. Wat je tegenwoordig steeds meer ziet is dat fabrikanten met de zogenoemde ‘smartphone babyfoon’ of ‘wifi babyfoon met camera’ op de markt komen. De smartphone/tablet fungeert dan als de ouderunit. De camera fungeert als babyunit. De verbinding bestaat uit wifi of uit 3/4 G netwerk.

Dual-mode babyfoon?
Sommige beeldbabyfoons (dus normale babyfoon met camera) bieden dit overigens ook weer aan als een extra functie. Je hebt dan de mogelijkheid om naast de normale ouderunit, ook de smartphone te gebruiken. Deze dual -mode babyfoons bespreken we in dit overzicht.

En om het nog ingewikkelder te maken; Er zijn er ook nog IP-Camera’s die heel goed als babyfoon gebruikt kunnen worden. Lees ons uitgebreide rapport hierover.

Heb je interesse in een wifi babyfoon met camera? Nog even de voordelen op een rijtje:

Voordelen van de wifi babyfoon met camera 

  • De smartphone is in bijna alle gevallen dus de ouderunit, dus deze hoef je niet meer aan te schaffen en dit zou iets moeten schelen in de kosten.
  • Afhankelijk van de soort internetverbinding, is je bereik onbeperkt*. Handig voor als je in de tuin zit of bij de buurtjes op bezoek bent.
  • Je telefoon is gewoon nog voor andere doeleinden te gebruiken.

Tip: Wifi Repeater voor de App

Waar je op moet letten met de wifi babyfoon met camera is de kwaliteit van de internetverbinding.*Een een smartphone babyfoon heeft in theorie onbeperkt bereik. In de praktijk maakt een wifi babyfoon dit alleen waar met een sterk wifi signaal. In huizen waar de baby op een andere verdieping slaapt is het wifi signaal soms niet toereikend. Een wifi repeater is dan een oplossing. Die versterkt het signaal zodat jij je baby luid en duidelijk hoort en ziet. Tip: Coolbue heeft vaak hele goede combinatieaanbiedingen. Dit is een voordeelbundel met babyfoon en wifi repeater.

Welke wifi babyfoon met camera?

Bestekeuzebabyfoon.nl heeft de beste wifi babyfoons met camera geselecteerd. We merken wel dat het aanbod van de wifi babyfoon snel veranderd. Bekijk hier onder de Top 5 lijst beste wifi babyfoon van dit moment.

1. Netgear Arlo Babyfoon

Netgear Arlo Babyfoon

De Netgear Arlo babyfoon is slimme wifi babyfoon, speciaal ontwikkeld voor ouders met baby’s en kleine kinderen. De wifi babyfoon is behoorlijk prijzig, maar je kunt hiervoor wel kwaliteit verwachten. Wat maakt deze Netgear Arlo babyfoon zo goed? Het beeldkwaliteit is super scherp alsmede het geluid. Ook via infrarood is de baby in het donker haarscherp te bewonderen. De babyfoon heeft opname mogelijkheden. Helaas wel tegen betaling bij beelden ouder dan 7 dagen.

De babyfoon heeft verder alle extra’s als een zoomfunctie, bewegings- en geluidswaarschuwingen, terugspreekfunctie, slimme muziekspeler (je kunt je eigen stem opnemen of liedjes afspelen vanaf je telefoon), meerkleurig nachtlampje (keuze uit 1000 kleuren licht), oplaadbare batterij,  thermometer en luchtsensoren waarmee vochtigheid en andere schadelijke stoffen worden gemeten. Super kwaliteit babyfoon!

De camera is overigens in de vorm van een konijntje. Dit maakt het vrolijk in de babykamer. De oren en pootjes zijn ook gemakkelijk te verwijderen of aan te passen naar een ander design.

Sinds kort ook goedkoper bij Amazon.nl verkrijgbaar!

2. Orretti® Wifi  Babyfoon

beste wifi babyfoonEen wifi babyfoon die steeds populairder wordt is de Orretti wifi babyfoon. Dit komt vooral omdat de babyfoon goed wordt beoordeeld. De Orretti wifi babyfoon beschikt namelijk over goede functionaliteiten als een op afstand bestuurbare camera, nachtzicht, terugspreekfunctie en bewegingsdetectie. Je kunt de mooiste momenten middels een micro SD-kaart (niet inbegrepen), in de Cloud of telefoongeheugen opslaan. Met zowel USB connectie of stopcontact voorzie je de camera van stroom (niet op batterijen).

Let op: Deze wifi babyfoon ondersteunt enkel WIFI 2.4GHz signaal (5GHz is niet ondersteund). De installatie is vrij gemakkelijk. Prima prijs/kwaliteit verhouding.

Merk op: deze camera ondersteunt enkel bewegingsdetectie en geen geluidsdetectie! 

Amazon verkoopt deze babyfoon onder een andere naam. Soms wat goedkoper, soms ook niet. Klik hier om naar de Orretti babyfoon bij Amazon te gaan.

3. Rudolphy CloudEdge wifi babyfoon

beste wifi babyfoonDeze wifi babyfoon kun je op elke plek in de babykamer installeren. De Rudolphy CloudEdge heeft namelijk een buigzame arm. Zo kun je bijvoorbeeld de babyfoon bijvoorbeeld ergens omheen buigen.

Verder heeft deze wifi babyfoon veel handigheden als een terugspreekfunctie, slaapliedjes, geluid en bewegingssensor. Met het ouder-account kun je meerdere camera’s toevoegen en deze ook delen met anderen. Handig voor meer kinderen!

Wil je een leuk moment vastleggen? Op de op een micro-SD-kaart van 16 GB kun je 72 uur continue video-opnamen bewaren. De opnameduur kun je naar keuze instellen op 1, 3 tot 5 minuten na de detectie.

Ook als bewakingscamera
Je kunt eventueel de wifi babyfoon ook gebruiken als bewakingscamera. Of je kunt een extra camera aansluiten.

Let op:
We raden je aan om de babyfoon niet om het ledikantje van de baby te bevestigen. De camera heeft namelijk een snoer. Lees ook: waar veilig plaatsen camera babyfoon. De babyfoon is ook gewoon goed te plaatsen op zijn pootje.

4.Higestone wifi babyfoon met camera

beste wifi babyfoon Met de draadloze full HD camera heb je de babykamer goed in het zicht. Met de vrij eenvoudig te installeren App kun je jouw telefoon omzetten naar een babyfoon. De camera beschikt over een terugspreekunctie met een zeer heldere microfoon. Met de  bewegingsdetectie en geluidsdetectie word je gewaarschuwd zodra de baby beweegt of geluid maakt.

24/7 zijn de beelden zowel in de Cloud als op een micro SD kaart op te slaan. voordeel hiervan is dat de beelden blijven bestaan ook wanneer de camera kapot zou gaan. Via een stroomaansluiting of USB voorziet u de camera van stroom.

Deze babyfoon is ook verkrijgbaar op Amazon.nl. Klik hier voor de prijs.

5. iBaby wifi babyfoons

wifi babyfoon met cameraiBaby is een Engels bedrijf helemaal gespecialiseerd in wi-fi babyfoons. Ze hebben al heel wat awards in ontvangst genomen als de Mom’s Choice Award® (vergelijkbaar met Ouders van nu). iBaby is nog niet heel bekend in Nederland, maar wordt steeds populairder. iBaby heeft verschillende wifi babyfoons waarbij de M6 de meest ‘simpele’ uitvoering is en de M6T iets uitgebreider is  De M6S is de meest uitgebreide.

Alle babyfoons zijn in iedergeval op afstand te draaien en 110 graden op en neer te bewegen. Verschil zit in de extra’s zoals een thermometer, trilalarm, scherper beeld. Een wi-fi babyfoon speciaal afgestemd op de behoefte van ouders en baby. De moeite waard! Prijstabel hieronder laat verschillende uitvoeringen zien. Helaas momenteel slecht leverbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *