beste babyfoon zonder camera

Beste babyfoon zonder camera. Je hebt besloten om voor een babyfoon zonder camera te gaan. Een babyfoon zonder camera wordt ook wel een audio babyfoon genoemd of een eenvoudige babyfoon.

De audio babyfoon beschikt vaak over extra functies als een thermometer, slaapliedjes en een terugspreekfunctie. En ‘alleen’ geluid moet je niet zien als een nadeel. Er zitten namelijk heel veel voordelen aan babyfoons met alleen geluid. En lang niet alle nieuwe snufjes zijn altijd even noodzakelijk

Wat zijn de voordelen van een babyfoon zonder camera?

  • De prijs van een babyfoon zonder camera is ten opzichte van de uitgebreidere versies een stuk goedkoper
  • Het bereik is groter dan babyfoons met camera.
  • De babyfoon zonder camera verbruikt minder stroom 
  • De keuze voor een stralingsarme babyfoon. Ook wel analoge babyfoons genoemd. Opmerking hierbij is dat sommige analoge babyfoons gevoelig zijn voor storing.
  • De keuze voor storingsvrij, ook wel DECT- babyfoons genoemd. DECT-telefoons kunnen echter wel straling veroorzaken (toegestane norm).
  • Niet interessant voor hackers

Wat is de beste babyfoon zonder camera?

Echter er zijn zoveel babyfoons verkrijgbaar, wat is de beste babyfoon zonder camera? De beste babyfoon zonder camera is vooral afhankelijk van jullie wensen. Wil je een babyfoon met ver bereik of wil een babyfoon die absoluut niet stoort? 

 

Wij hebben de beste babyfoons zonder camera op een rijtje gezet verdeeld over 3 categorieën. Hierin ook de best geteste babyfoons van de Consumentenbond.

beste babyfoon zonder camera

1. Storingsvrij

Bekijk de Top 5 beste storingsvrije babyfoons

beste babyfoon zonder camera

2. Ver bereik

Bekijk de babyfoons met een bereik

analoge babyfoon

3. Stralingsarm

Bekijk de beste analoge babyfoons

Beste storingsvrije babyfoon zonder camera 

DECT is de meest gebruikte type verbinding voor een babyfoon zonder camera. Deze babyfoons zijn met geen mogelijkheid te hacken en hebben een kraakhelder geluid. Echter kunnen de DECT babyfoons niet uitgebreid worden met extra baby-units. Het bereik van deze babyfoons ligt op maximaal 50 meter binnenshuis.

Hieronder de top 3 beste DECT babyfoon: 

1. Beste babyfoon zonder camera Philips Avent SCD 723

beste babyfoonTotaal zijn 4 babyfoons van Philips Avent als beste uit de test gekomen met een 7,8. Deze 4 babyfoons zijn bijna zo goed als gelijk aan elkaar, maar verschillen in wat extra functies en prijs. Alle uitvoeringen beschikken over een eco modus, een terugspreekfunctie, thermometer en een nachtlampje. De DECT verbinding zorgt ervoor dat de babyfoons 100% storingsvrij zijn.

 

Het verschil tussen de babyfoons zit vooral in het wel of niet hebben van een laadstation, de nachtmodus en de kleur van de babyfoon. Lees hier meer over de verschillen de test van de Consumentenbond.

 

De beste babyfoon zonder camera van de 4 vinden wij de SCD 723. Deze babyfoon heeft een laadstation en een nachtmodus. Het laadstation is een acculader waar je de accu van de babyfoon mee oplaadt wanneer deze leeg is. Je klikt de babyfoon zo heel gemakkelijk in de oplader. Ontvangt al veel goede beoordelingen van ouders.
De 721/26 is hetzelfde overigens, alleen is de kleur lichtblauw.

 

2. Alecto DBX-88 ECO babyfoon 

Alecto DBX 88
De Alecto DBX-88 ECO heeft net zoals de hierboven Philips Avent ook het predicaat beste koop ontvangen. De Alecto DBX-88 ECO Babyfoon is erg gebruiksvriendelijk en beschikt over veel handige opties. De babyfoon is volledig storingsvrij omdat hij werkt met de DECT technologie. Met de ECO-modus kun je zelf het energieverbruik en het zendvermogen instellen. Als jij in de kamer naast de slaapkamer van je kindje bent hoeft de babyfoon tenslotte niet op het volle zendvermogen te werken. Zo bespaar je energie!

 

De voorloper van de DBX-88 is de DBX- 85 ECO. Het verschil in de 2 babyfoons zit voornamelijk in de extra’s. De belangrijkste functionaliteiten zijn in ieder geval aanwezig op de DBX-85 zoals de ECO-modus en de waardevolle terugspreekfunctie. Wat echter ontbreekt zijn de slaapliedjes en thermometer. Kun je dit opvangen met een leuke mobiel en losse thermometer (niet noodzakelijk)? Dan heb je aan de Alecto DBX – 85 een goede babyfoon voor een leuke prijs. Klik hier voor de beoordelingen.

 

 

3. Luvion Icon Clear 75 Pro met projector 

babyfoon zonder cameraDe Luvion Icon Clear babyfoon heeft een DECT verbinding. Het geluid van deze babyfoons is heel helder en 100% storingsvrij.

 

De Luvion Icon 75 Pro heeft een eco modus is 24 uur draadloos te gebruiken. De babyfoon heeft wel 18 slaapliedjes. De thermometer en terugspreekfunctie zijn fijne extra’s  net zoals het nachtlampje en buitenbereik waarschuwing. Het allerleukste van deze babyfoon zonder camera is de lichtprojectie. De ingebouwde sterrenprojectie is op afstand te bedienen.

 

Heb je geen behoefte al deze extra’s? Kies dan voor de Luvion Icon Clear 70. Let wel op dat deze Icon Clear geen Eco modus heeft en de babyfoon voortdurend aan het zenden is. Lees hier alle verschillen dus de Luvion Clear 70 en 75. 

 

4. Alecto DBX-125 ECO DECT Babyfoon:

DECT BabyfoonDeze DECT babyfoon is een betrouwbare audio babyfoon met handige aanvullende extra’s. Zo is er ook de Full Eco modus. Full Eco houdt in dat je voor de energiebesparende modus kunt kiezen. Voor een langere batterijduur en minimale straling. Verder heeft deze babyfoon een terugspreekfunctie, VOX-functie, 5 slaapliedjes, een nachtlampje en een temperatuurweergave.

 

De ouderunit heeft een standby tijd tot maar liefst tien uur.  Het bereik van de ouderunit is vijftig meter binnenshuis en driehonderd meter buitenshuis.

Een complete DECT-babyfoon die al heel veel positieve beoordelingen heeft.

 

5. Motorola babyfoon MBP-8 DECT

Motorola MBP-8 babyfoon

De meest eenvoudige babyfoon zonder camera in het assortiment van de Motorola babyfoons, maar met waardvolle extra’s en handigheidjes. De Motorola babyfoon MBP-8 is direct in het stopcontact te steken. Je hebt dus geen batterij of accu nodig. En omdat de telefoon uit DECT-technologie bestaat heb je geen storting op de lijn. Wel zo handig in een dichtbevolkte kinderrijke buurt.

 

De LED-lampjes op de babyfoon vertellen precies wanneer de baby geluid maakt en hoe hard. Dit kan handig zijn op bijvoorbeeld een feestje en de babyfoon bevindt zich in een drukke ruimte. Bereik is 300 meter.

 

Beste babyfoon zonder camera met ver bereik

Een babyfoon met groot bereik buiten kan in veel situaties handig zijn. Denk bijvoorbeeld aan de hond uitlaten tijdens het middagdutje van de baby of je wilt nog even naar het speeltuintje met de oudste. Er zijn tal van situaties te bedenken. We spreken van ver bereik als de babyfoon minimaal 1 km bereik heeft. Lees hier meer over babyfoons met ver bereik.  We bespreken hieronder 2 babyfoon die ver bereik hebben. 

1. De Alecto DBX 68 Outdoor Babyfoon


beste babyfoon zonder cameraDe Alecto DBX 68 wordt ook wel ‘de outdoor babyfoon’ genoemd. En dat geeft ook meteen aan dat deze babyfoon speciaal gemaakt is voor buiten en voor langere afstanden. Denk aan vakanties op de camping of een avontuurlijke rondreis waar ook ter wereld. Maar ook gewoon voor in huis.

Wat maakt deze Outdoor Babyfoon geschikt voor buiten? Ten eerste het bereik tot wel 1000 meter. De babyfoon zonder camera is opgewassen tegen tropische en Scandinavische temperaturen. Daarnaast heeft de babyfoon een relatief lange gebruiksduur van 12-20 uur. De babyfoon is overal te gebruiken door oplaadbare ouder- en babyunit. De babyfoon heeft verder leuke extra’s als een thermometer, een buiten bereik indicator en is de gevoeligheid van de babyfoon zelf in te stellen. Deze babyfoon is niet uit te breiden. 

 

2. De Alecto DBX – 92 PMR babyfoon

beste babyfoon zonder cameraEen populaire en betrouwbare PMR babyfoon met groot bereik is de Alecto DBX-92. Deze babyfoon heeft het grootste buitenbereik onder alle babyfoons. Het bereik van deze babyfoon is namelijk maximaal 3 kilometer!

 

Met deze babyfoon zonder camera kun je dus met een gerust hart de hond uit laten. De babyfoon is heel eenvoudig te bedienen en beschikt over achtergrondverlichting en een zaklamp. Wel zo handig als je in het donker loopt. Verder beschikt deze babyfoon over een geluidsactivering waardoor de babyfoon alleen aanspringt bij geluidsdetectie.

 

Deze babyfoon is ook geschikt als je meerdere kinderen in huis hebt, want hij is uit te breiden met meerdere extra babyunits. Het geluid komt dan gewoon op één ontvanger binnen. De babyfoon is favoriet bij de kinderopvang. De riemclip zorgt ervoor dat je je handen vrij hebt. Alecto is bij verschillende webshop te koop. De voorloper van deze babyfoon is de Alecto DBX-82.  

 

Beste babyfoon zonder camera stralingsarm 

Heb je liever zo min mogelijk straling in de babykamer? Dan kun je kiezen voor een analoge babyfoon. Een analoge babyfoon verstuurt met de babyunit het geluidssignaal (uit de babykamer) via elektromagnetische golven naar de ouderunit. Dezelfde soort verbinding als de bijvoorbeeld de radio of de walky talkys. Nadeel van deze verbinding is dat je wat storing op de lijn hebt. Voordeel van deze babyfoon is dat je de babyfoon kunt uitbreiden met extra units. Er zijn helaas niet heel veel analoge babyfoons verkrijgbaar. We bespreken de  2 beste hieronder.  

 

1. Babymoov Simply Care 


analoge babyfoonMet deze Belgische Simply Care babyfoon zonder camera van Babymoov kan je de babykamer stralingsvrij in de gaten houden zonder je de slaap van je baby hoeft te verstoren! De eenvoud van de Simply Care babyfoon is ideaal voor alle ouders die van eenvoud houden.

 

De babyfoon beschikt over gebruiksgemak, 2 ontvangstkanalen, 2 alarmen (audio en visueel) en een energiebesparende modus. Het bereik van deze babyfoon 300 meter. In huis is dit ongeveer 50-100 meter. Deze analoge babyfoon heeft een instelbaar volume, VOX-functie en werkt op netstroom en op batterijen.  

 

 

2. Beurer BY 84 analoge babyfoon

Beurer babyfoonsDe Beurer BY 84 is een analoge babyfoon zonder camera en is in 2014 op de markt gebracht. Door de analoge verbinding is de babyfoon stralingsarm.
De babyfoon beschikt over een ECO-modus. Dit zorgt ervoor dat de babyfoon minder energie verbruikt als de baby lekker slaapt en geen geluidjes maakt. Het leuke aan de Beurer BY 84 zijn de afgebeelde baby-emoties op het scherm; slapend, wakker of huilend. Erg handig als je bijvoorbeeld in een drukke ruimte zit en je de babyfoon niet goed kunt horen.

De babyfoon heeft 16 tonen en 2 selecteerbare kanalen voor een minimale storing Daarnaast heeft de babyfoon een bereik van maximaal 800 meter. En verlies je contact met de babyunit? Dan ontvang je direct een melding. Handige riemclip en wandhouder worden meegeleverd.