fbpx

Babyfoon op batterijen, een draadloze babyfoon met lange batterijduur  

Bij het aanschaffen van babyfoon denk je niet direct na over de stroomvoorziening. Alle babyfoons hebben snoeren en in ieder huis is een stopcontact aanwezig. Toch is het goed om even stil te staan bij de batterij van de babyfoon. Het kan namelijk in sommige situaties handig zijn als de babyunit van babyfoon ook op batterijen werkt en een lange batterijduur heeft. 

De batterij bestaat bij de meeste babyfoons uit een kleine accu in de ouderunit die om de zoveel tijd opgeladen dient te worden. Dit doe je door simpel de ouderunit aan het netstroom te koppelen of de babyfoon in de acculader te stoppen. Bij sommige babyfoons (vooral de babyfoons met camera) is dit al na 2 uur. Dit komt omdat een beeldbabyfoon vaak heel veel stroom verbruikt. De eco-modus inschakelen helpt dit stroomverbruik enigszins te beperken. De babyfoons zonder camera kunnen veel langer zonder stroom  (tot wel 24 uur). Deze tijd is afhankelijk van het gebruik (springt de ouder-unit vaak aan, spreek je vaak terug, hoe luid staat het volume ingesteld, hoe is de conditie van de oplaadbare batterijen, etc.).

De meeste babyunits werken op netstroom, maar er bestaan gelukkig ook babyfoons waarvan de babyunit ook over een accu of batterijen beschikt. Dus niet alleen de ouderunit is draadloos te gebruiken, ook de babyunit is zonder netstroom te gebruiken. Dit kan weleens handig zijn als er geen stopcontact in de buurt is zoals op vakantie of als de stroom onverhoopt uitvalt

Draadloze babyfoons met lange batterijduur op zowel baby- als ouderunit. 

Welke babyfoons hebben een lange batterijduur en welke babyfoon beschikken ook over een batterij op de babyunit? We zetten ze hieronder op een rijtje.

 1. Alecto DBX 88 ECO met lange batterijduur 

babyfoon met lange batterijduurEen babyfoon met een lange batterijduur en een batterijfunctie op de babyunit heeft is de Alecto DBX-88. De DBX-88 is de beste draadloze babyfoon. De DBX-88 heeft de unieke ECO-modus. Die zorgt ervoor dat de ouderunit heel lang van de lader kan blijven zonder daarvoor veiligheid en zekerheid in te leveren. Met vol opgeladen batterijen is de ouder-unit tot 24 uur buiten de voedingsadapter gebruiken. Deze batterijen worden meegeleverd. Dit zijn 2 NIMH AAA batterijen. 

Met 4 vol opgeladen NIMH AA batterijen met een capaciteit van 2000mAh of meer (niet meegeleverd), kun je de baby-unit tot wel 48 uur uur zonder voedingsadapter gebruiken. Deze tijd is afhankelijk van het gebruik (springt de zender vaak aan, wordt er veelvuldig terugesproken, enz.) en de conditie van de batterijen.

De DECT-technologie met digitale ontvangstkwaliteit zorgt voor een 100% storingsvrij geluid. 

De babyfoon heeft fijne extra’s als een terugspreekfunctie, thermometer, nachtlampje en slaapliedjes. Hij haalt prima testresultaten en consumentenbeoordelingen. Zo wordt hij met enige regelmaat als ‘Best Reviewed’ beoordeeld door de consumenten op Kieskeurig. Let op de batterijen voor de babyunit zijn niet meegeleverd. 

Heb je geen behoefte en alle extra’s? Dan is wellicht de Alecto DBX- 85 een betere keuze. De DBX-85 heeft geen thermometer, slaapliedjes en display op de babyunit. Wel beschikt de babyfoon over een terugspreekfunctie en nachtverlichting.  

Storingsvrij, veilig en kraakhelder geluid door DECT
24 uur draadloos, babyunit 48 uur 
Beste koop
Extra’s als een terugspreekfunctie, nachtlampje, ECO modus en slaapliedjes
Baby-unit werkt ook op batterijen

Geen camera
Niet uitbreidbaar

2. De Alecto DBX 68 draadloze Babyfoon

draadloze babyfoon De Alecto DBX 68 wordt ook wel ‘de outdoor babyfoon’ genoemd. En dat geeft ook meteen aan dat deze babyfoon speciaal gemaakt is voor buiten en voor langere afstanden. Denk aan vakanties op de camping of een avontuurlijke rondreis waar ook ter wereld. Maar ook gewoon voor in huis.

Wat maakt deze Outdoor Babyfoon geschikt voor buiten? Ten eerste het bereik tot wel 1000 meter. De babyfoon is opgewassen tegen tropische en Scandinavische temperaturen. Daarnaast heeft de babyfoon een relatief lange gebruiksduur van 12-20 uur. De babyfoon is overal te gebruiken door oplaadbare ouder- en babyunit. De babyfoon heeft verder leuke extra’s als een thermometer, een buiten bereik indicator en is de gevoeligheid van de babyfoon zelf in te stellen.

Groot voordeel is dat deze babyfoon ook draadloos te gebruiken is. Erg handig bijvoorbeeld als de kinderen in de auto een dutje doen en jij alvast naar binnen gaat. De babyfoon werkt door middel van een touchscreen. Dat is soms even wennen voor sommige gebruikers. 

Zowel de ouder-unit als de baby-unit betrekken hun voeding uit het meegeleverde batterijpakket. Dit pakket wordt opgeladen via de meegeleverde voedingsadapter in combinatie met de oplader. Je hoeft deze dus niet zelf aan te schaffen. 

Digitale en veilige verbinding van 1 km bereik
12-20 uur draadloos beide units
Extra’s als een terugspreekfunctie, therometer, ECO modus en slaapliedjes
Baby-unit werkt ook op batterijen (meegeleverd!)
Uitbreidbaar

Geen camera
Touchscreen is wennen
Niet geschikt voor wandmontage 

3. Philips Avent 723 /713 babyfoon met lange batterijduur 

beste babyfoonPhilips Avent 723 is een complete babyfoon met een back-upbatterijfunctie op de babyunit. Met de handige oplaadbare ouderunit kun je je baby tot wel 18 uur draadloos horen voordat je de unit opnieuw moet opladen. De babyunit is zowel met netroom te gebruiken als met 4 AA batterijen. Zodra de batterijen zwak worden gaat het batterijlampje rood knipperen. Philips raadt aan de babyunit op het stopcontact aan te sluiten als de mogelijkheid er is. Als je er zeker van wilt zijn dat de babyunit blijft werken bij een stroomstoring, kun je de vier AA-alkalinebatterijen van 1,5 V (niet meegeleverd) in de babyunit plaatsen .De ECO-modus minimaliseert automatisch de audiotransmissie en vergroot de batterijlevensduur.

De babyfoon beschikt voer een DECT-verbinding. Deze verbinding zorgt voor een veilige privéverbinding, zodat je er zeker van kunt zijn dat je de enige bent die meeluistert en dat andere zendapparaten, zoals andere babyfoons en draadloze en mobiele telefoons, geen storing veroorzaken. Het bereik is binnenshuis tot 50 meter. 

De babyfoon beschikt over allerlei leuke extra’s als een terugspreekfunctie, slaapliedjes, thermometer en een kalmerend nachtlampje. Deze babyfoon is ook door de Consument uitgeroepen tot beste babyfoon met alleen geluid.‘  

Storingsvrij, veilig en kraakhelder geluid door DECT
18 uur draadloos ouderunit 
Best getest 
Extra’s als een terugspreekfunctie, nachtlampje, ECO modus en slaapliedjes
Baby-unit werkt ook op batterijen, maar liever op stroom

Geen camera
Niet uitbreidbaar

Babyfoon met lange batterijduur draadloze ouderunit 

Het merendeel van de audiobabyfoons bestaat uit babyfoons waarvan alleen de ouderunit over een oplaadbare accu of batterij bestaat. De babyunit blijft namelijk in de meeste gevallen op de babykamer waar altijd netstroom aanwezig is. Welke babyfoons beschikken over een lange batterijduur op de ouderunit? 

1. Alecto DBX – 80 PMR babyfoon 

draadloze babyfoon met lange batterijDe babyunit van de Alecto DBX-80 kun je direct in het stopcontact pluggen. Er is dus geen voorziening voor de batterij. Je hebt dus altijd netstroom nodig! Niet geschikt voor camperen dus. De ouderunit werkt wel op batterijen en werkt 35 uur lang

In tegenstelling tot de hierboven beschreven babyfoon beschikt deze babyfoon over een PMR-verbinding. Hierdoor is het bereik 3 kilometer! Wat wel opgemerkt moet worden is dat de babyfoon niet helemaal storingsvrij is. De babyfoon heeft dezelfde soort verbinding als bijvoorbeeld de radio of de walky talkys. Nadeel van deze verbinding is dat je wat storing op de lijn hebt. Voordeel van deze babyfoon is dat je de babyfoon kunt uitbreiden met extra units. De babyfoon heeft niet heel veel extra’s. Wel een VOX-functie en een ingebouwde zaklamp. De babyunit werkt niet op batterijen. 

3 km bereik door PMR
ouderunit 35 uur draadloos
Extra’s als ECO modus, zaklamp en riemclip.
Uitbreidbaar

Geen camera
Geen slaapliedjes, nachtlampje, terugspreekfunctie 
Soms wat storing
Babyunit werkt alleen op netstroom 

2. Luvion Icon Clear 75 Pro met projector 

Luvion Icon Clear 75 ProDe Luvion Icon Clear babyfoon heeft een DECT verbinding. Het geluid van deze babyfoons is heel helder en 100% storingsvrij. Luvion Icon 75 Pro heeft een slimme eco modus en  is 24 uur draadloos te gebruiken. De babyfoon heeft wel 18 slaapliedjes. De thermometer en terugspreekfunctie zijn fijne extra’s  net zoals het nachtlampje en buitenbereik waarschuwing. Het allerleukste van deze babyfoon zonder camera is de lichtprojectie. De ingebouwde sterrenprojectie is op afstand te bedienen. De babyunit werkt niet op batterijen. 

Heb je geen behoefte al deze extra’s? Kies dan voor de Luvion Icon Clear 70. Let wel op dat deze Icon Clear geen Eco modus heeft en de babyfoon voortdurend aan het zenden is. De accu van de babyfoon is 18 uur lang te ruiken.  Lees hier alle verschillen dus de Luvion Clear 70 en 75.  De babyunit werkt niet op batterijen.

Storingsvrij, veilig en kraakhelder geluid door DECT
ouderunit 24 uur draadloos
Extra’s als ECO modus, slaapliedjes, terugspreekfunctie, thermometer.
Lichtprojectie

Geen camera
Niet uitbreidbaar  
Babyunit werkt alleen op netstroom 

Luvion Icon Clear 75

Waar te koop?

bol.com (€79,00)
Laatst bijgewerkt: 20 juni 2024 – 00:02
 • Wat is de beste draadloze babyfoon?

  De beste draadloze babyfoon is de Alecto DBX-88. Zowel de ouderunit als de babyunit is zonder netstroom te gebruiken. De babyfoon werkt namelijk op batterijen. 

 • Hoe werkt een draadloze babyfoon?

  Een draadloze babyfoon werkt op een accu. Deze oplaadbare batterij laad je om de zoveel tijd op waarna je de babyfoon weer draadloos kunt gebruiken. Er bestaan babyfoons waarbij ook de babyunit draadloos is. Handig voor op de camping of als onverhoopt de stroom uitvalt. 

 • Welke draadloze babyfoon met camera?

  Een draadloze of snoerloze babyfoon met camera bestaat helaas niet. De babyunit met camera zal altijd van netstroom voorzien moeten worden. Sommige IP-camera's werken wel op een accu en kunnen ook fungeren als babyfoon. 

 • Welke babyfoon heeft een lange batterijduur?

  Er zijn momenteel een aantal goede babyfoons waar de batterij tot wel 24 uur meegaat. Dit zijn babyfoons zonder camera. De Alecto DBX -88, de Philips AVENT 723 en de Luvion Icon Clear babyfoons hebben een accu die lang meegaat. 

 • Welke batterij gaat er in de Alecto DBX 88?

  In de ouderunit van de Alecto DBX babyfoon gaan 2 NIMH AAA batterijen. In de babyunit gaan 4 NIMH AA batterijen. Je kunt elk merk batterij erin den, als deze maar oplaadbaar is.