fbpx
Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Print

Waar moet je op letten bij aankoop van een babyfoon?

Voordat je je keuze kunt maken voor een babyfoon is het goed om te kijken naar  de volgende eigenschappen zodat je de beste keuze kunt maken voor jou en je gezin.

Waar moet je op letten?

1. Accuduur van de babyfoon
Je wilt natuurlijk niet dat je babyfoon leeg is wanneer je deze nodig hebt. Het is daarom belangrijk te kijken naar de accuduur van de babyfoon, aangezien deze per babyfoon flink kan verschillen. Sommige babyfoons geven ook een melding wanneer de batterij van het basisstation of de ontvanger bijna leeg is, zodat je deze op tijd weer kunt opladen.

2. Het bereik van de babyfoon
Wil je de babyfoon mee kunnen nemen naar de buren of bijvoorbeeld het restaurant? Dan is het belangrijk om na te gaan wat het bereik van de babyfoon is. Wil je je geen zorgen hoeven maken over het bereik, dan zijn de internetbabyfoons een uitkomst (babyfoon met wifi, IP-camera of twee tablets of smartphones als babyfoon).

3. De kwaliteit van het geluid
De belangrijkste functie van de babyfoon is het overbrengen van geluid. Met alleen beeld wordt je niet geattendeerd op een huilende baby. Bedenk dus goed wat jij belangrijk vind qua geluid. Op sommige babyfoons wordt de intensiteit van het geluid weergegeven met lampjes: hoe meer lampjes er branden, hoe harder het geluid. Dit is handig wanneer het bijvoorbeeld druk is in de woonkamer.

4. De kwaliteit van het beeld
Wil je graag een babyfoon met camera? Bekijk dan altijd kritisch de kwaliteit van het beeld. Let daarbij op de grootte, de scherpte en hoe snel het beeld ververst. Hoe goed de kwaliteit van het beeld moet zijn en of er wel/geen nachtmodus op zit, is afhankelijk van de reden waarom je kiest voor een babyfoon met beeld.

5. Draadloze ouderunit
Sommige babyfoons werken alleen als ze aangesloten zijn op het stroomnet. Wanneer je het apparaat in en rondom het huis bij je wilt dragen, of deze gemakkelijk wilt kunnen verplaatsen, kun je hebt beste kiezen voor een draadloze versie met batterijen.

Extra opties
Sommige babyfoons hebben extra opties, zoals het (op afstand) aanzetten van een slaapliedje of nachtzicht, een optie om via de babyfoon tegen je kindje te praten, het meten van de temperatuur in de babykamer of opnamefunctie om videos te bewaren. Bedenk van tevoren welke opties je noodzakelijk vindt, aangezien het aantal extra opties vaak ook terug te zien is in de prijs van de babyfoon.

Lees hier het complete artikel welke babyfoons volgens ons de beste keuze zijn.

Inhoudsopgave