fbpx

Babyfoon met slaapliedjes, de beste op een rij

Babyfoon met slaapliedjes

Slaapliedjes zijn vaak een onderdeel van het slaapritueel omdat het jullie baby helpt rustig in slaap te laten vallen. Slaapliedjes kunnen afgespeeld worden op een muziekmobiel of in combinatie met een sterrenprojector. Nadeel hiervan is dat een losse muziekmobiel niet op afstand te bedienen is en je heen en weer aan het lopen bent. Daarnaast heb je weer een extra apparaat op de commode. Een babyfoon met slaapliedjes is wel op afstand te bedienen en biedt daarnaast nog andere fijne extra’s aan die op elkaar zijn afgestemd. Denk bijvoorbeeld aan de terugspreekfunctie, temperatuur-alarm en een nachtlampje. Zo heb je alles handig onder één bedienbare ouderunit. 

In dit artikel bespreken we de volgende onderwerpen: 

– Hoe werkt een babyfoon met slaapliedjes?
– Welke babyfoon met slaapliedjes is de beste?
– Andere babyfoons met slaapliedjes
– Slimme muziekspeler 
– Slaapliedjes via smartphone en/of tablet afspelen 

Hoe werkt een babyfoon met slaapliedjes?

Een babyfoon met slaapliedjes kun je op afstand bedienen. Via het menu van de ouderunit of babyunit is een liedje naar keuze af te spelen. Bij sommige babyfoons heb je keuze uit wel 9 soorten slaapliedjes en geluiden. Is jullie kindje lekker in slaap gevallen? Dan kun je via de ouderunit het slaapliedje uitzetten. Sommige babyfoons stoppen automatisch na 15 minuten spelen. Niet alle babyfoons stoppen automatisch, houdt hier rekening mee. 

 

Welke babyfoon met slaapliedjes is de beste?

Wij hebben een aantal babyfoons met slaapliedjes mogen testen en we merkten grote verschillen op. Bij sommige babyfoons klinkt het geluid minder helder en heb je minimale keuze uit slaapliedjes. Bij de Alecto DVM 200M kun je zelf het volume bepalen (wat heel fijn is) en bij de Luvion moet je zelf het slaapliedje uitzetten om te voorkomen dat deze heel die nacht doorspeelt.
 

Beste babyfoon met slaapliedjes.

Hieronder tref je 3 babyfoons aan die naast goede slaapliedjes ook goed scoren op andere belangrijke functionaliteiten.Denk aan een goede camera, terugspreekfunctie, prijs-/kwaliteitsverhouding en andere fijne extra’s. 

babyfoon met slaapliedjes

1. Philips Avent SCD's

- Keuze uit 5 slaapliedjes
- Stopt automatisch na 15 min.
- Helder geluid
- Keuze voor 'alle slaapliedjes afspelen'
- Volume babyunit zelf te bepalen
- Beste babyfoon audio

babyfoon met slaapliedjes

2.Alecto DVM 200M

- Keuze uit 9 slaapliedjes
- Helder geluid
- Keuze voor 'alle slaapliedjes afspelen'
- Volume babyunit zelf te bepalen
- Ook white noise, regen en andere geruststellende geluiden
- Beste koop babyfoon met beeld

babyfoon met slaapliedjes

3. Alecto DBX-88 ECO

- Keuze uit 5 slaapliedjes
- Helder geluid
- Keuze voor 'alle slaapliedjes
afspelen'
- Volume babyunit zelf te bepalen
- Beste koop babyfoon audio

1. Philips Avent babyfoon met slaapliedjes

De Philips Avent SCD’s babyfoons scoren niet alleen goed op de slaapliedjes, ook op andere functionaliteiten scoort deze babyfoon zeer goed. Door de DECT verbinding heb je 100% veilige en storingsvrije verbinding. De babyfoon is in 4 verschillende uitvoeringen verkrijgbaar.

De Philips Avent babyfoons hebben totaal 5 slaapliedjes. Het gekozen slaapliedje wordt gedurende 15 minuten herhaald. Hierna stopt automatisch de muziek. Slaapliedjes zijn zowel op de baby- als op de ouderunit aan te zetten. Ook het volume is naar wens aan te passen.

Storingsvrij en kraakhelder geluid door DECT en veilige verbinding
Beste uit de test Consumentenbond
Extra’s als een terugspreekfunctie, ECO-functie, 5 heldere slaapliedjes, volume regeling, geruststellend nachtlampje

Geen camera
Niet uitbreidbaar
Iets prijzig

Hoe klinken de slaapliedjes van de Philips AVENT babyfoon?

We krijgen vaak de vraag hoe de slaapliedjes klinken van de Philips Avent SCD’s .We hebben de slaapliedjes daarom opgenomen. Luister de slaapliedjes af op de volgende video. 

Philips Avent SCD713

Waar te koop?

bol.com
amazon.nl
philips.nl
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 – 12:02

Philips Avent SCD733/26 met sterrenprojector

Waar te koop?

bol.com
amazon.nl
philips.nl
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 – 12:01

babyfoon met slaapliedjes2. Alecto DVM 200 babyfoon met slaapliedjes

Een betrouwbare babyfoon met camera is de Alecto DVM 200. Deze babyfoon heeft het predicaat beste koop van de Consumentenbond ontvangen. Deze babyfoon heeft totaal 9 slaapliedjes. Je kunt deze allemaal achter elkaar laten afspelen. Hebben jullie voorkeur voor een bepaald liedje? Dan kun je dit slaapliedje in het menu als favoriet selecteren en je kindje luistert dan naar 1 slaapliedje of geluidje. Bijzonder pluspunt is dat de slaapliedjes ook geruststellende geluiden heeft als white nois, regendruppels en een hartslag. 

Je dient zelf de slaapliedjes via de ouderunit uit te zetten. 

Op de babymonitor kun je door middel van de plus en min knoppen zelf het volume van de slaapliedjes regelen.

Deze babyfoon met camera is op afstand te draaien is en  heeft een groot scherm heeft van maar liefst 4,3 inch. De babyfoon is dan wel iets duurder, maar biedt een goede prijs/kwaliteit verhouding. Andere functionaliteiten van de Alecto DVM 200 zijn onder andere de terugspreekfunctie, de thermometer, nachtzicht en slaapliedjes. Daarnaast kun je totaal 4 camera’s aansluiten. En weer een leuk pluspunt is dat de babyfoon een splitscreen heeft. Zo zijn alle camerabeelden op 1 scherm te zien. Een babyfoon met camera voor de toekomst dus.

Op afstand bestuurbare camera
  4,3 inch beeldscherm
Uitbreidbaar en veilige verbinding
Splitscreen bij meerdere camera’s
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes
Iets prijzig
Beperkte accuduur
Geen mogelijkheid tot video en foto

3. Alecto DBX-88 ECO babyfoon

Beste babyfoon Alecto DBX 88De Alecto DBX-88 ECO heeft totaal 5 heldere slaapliedjes. De Alecto DBX-88 ECO Babyfoon is erg gebruiksvriendelijk en beschikt over veel handige opties. De babyfoon is volledig storingsvrij omdat hij werkt met de DECT technologie. Met de ECO-modus kun je zelf het energieverbruik en het zendvermogen instellen. Als jij in de kamer naast de slaapkamer van je kindje bent hoeft de monitor tenslotte niet op het volle zendvermogen te werken. 

De slaapliedjes zijn niet alleen via de ouderunit af te spelen, ook via de babyunit zijn de liedjes te selecteren. Heel handig! Want de ouderunit staat vaak in een andere kamer. Het volume is ook zelf te bepalen en je kunt een eventueel ‘alle slaapliedjes’ afspelen.  

Storingsvrij, veilig en kraakhelder geluid door DECT
Beste koop
Extra’s als een terugspreekfunctie, nachtlampje, ECO modus en slaapliedjes

Geen camera
Niet uitbreidbaar

Andere babyfoons met slaapliedjes 

Andere babyfoons uit onze Top 8 zoals de Luvion Essential, Luvion Grand Elite 2 en Prestige Touch 2 scoren op slaapliedjes minder goed. De keuze uit de slaapliedjes is beperkt (3 stuks) en het volume is niet zelf te bepalen. De slaapliedjes zijn alleen via de ouderunit of app aan te zetten en het geluid is minder helder.

De babyfoons beschikken echter wel over andere goede functionaliteiten. Toch zijn goede slaapliedjes soms van essentieel belang bij het naar bed brengen van sommige baby’s (is onze eigen ervaring). Overweeg voor jezelf en jullie kindje het belang van goede slaapliedjes.

 

Slimme muziekspeler

slimme babyfoon met slaapliedjesEr bestaat ook een slimme babyfoon van Philips AVENT waarmee je jullie baby in slaap laat vallen met kalmerende slaapliedjes uit je eigen playlist. Je kunt zelfs je eigen stem opnemen en muziek bedienen vanaf je smartphone.

De slimme babyfoon heeft alle extra’s als een zoomfunctie,  terugspreekfunctie, nachtlampje,  en luchtsensoren voor de luchtvochtigheid en temperatuur.

Ouderunit en App
 Wereldwijd bereik
 Foto’s maken met app
 Op afstand bestuurbare camera
Verbeterde accu  
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, slaapliedjes als white nois en de mogelijkheid voor eigen slaapliedjes, vox-functie, infrarood voor de nacht en slaapliedjes.

Goed werkende wifi voor gebruik App
Babyfoon is niet uitbreidbaar
Prijzig
Geen mogelijkheid tot opname

Philips Avent Connected SCD923 – Beeldbabyfoon met app

Waar te koop?

bol.com
amazon.nl
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 – 12:01

Slaapliedjes via smartphone en/of tablet afspelen 

Ben je niet in het bezit van een babyfoon met slaapliedjes of muziekmobiel? Je kunt ook slaapliedjes via de tablet en/of smartphone afspelen via YouTube.

Waar te koop?

bol.com
amazon.nl
alectobaby.nl
blokker.nl
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 - 12:00

Waar te koop?

bol.com
coolblue.nl
amazon.nl
expert.nl
blokker.nl
alectobaby.nl
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 - 12:02