babyfoon met sterrenprojectie

Babyfoon met sterrenprojectie

Een sterrenprojector is vaak een onderdeel van het slaapritueel omdat het de baby helpt rustig in slaap te vallen. Sterrenprojectors worden veelal los verkocht. Nadeel hiervan is dat een losse sterrenprojector niet op afstand te bedienen is en je heen en weer aan lopen bent. En daarnaast heb je weer een extra apparaat op de commode.
Een babyfoon met een ingebouwde sterrenprojectie is wel op afstand te bedienen en biedt daarnaast nog andere fijne extra’s aan die op elkaar zijn afgestemd. Denk bijvoorbeeld aan de slaapmelodietjes en de terugsteekfunctie. Zo heb je alles handig onder één bedienbare ouderunit.

Welke babyfoon met sterrenprojectie?

Momenteel zijn er een aantal merken babyfoons met sterrenprojectie op de markt. We lichten ze hieronder toe.

Philips Avent SCD733/26 met sterrenprojector (2018)

Philips AVENT SCD733/26De allernieuwste babyfoon met sterrenprojector is de Philips Avent SCD733/26.Ideaal om je kindje rustig in slaap te laten vallen. De babyfoon heeft het predicaat ‘beste babyfoon’ ontvangen van de Consumentenbond in december 2019. Je baby kalmeert zodra hij of zij de mooie figuurtjes op het plafond ziet verschijnen en valt uiteindelijk vanzelf in slaap.De DECT-technologie zorgt voor een veilige privéverbinding, zodat je er zeker van bent dat er niemand meeluistert. De SCD733/26 heeft verder alle fijne extra’s die je als ouder wenst; de terugspreekfunctie, ECO- modus, de thermometer, slaapliedjes en goede nachtverlichting. Lees hier ons uitgebreide verslag.

De babyfoon is in het blauw en in het grijs verkrijgbaar. Prijs en verkooppunten? Bekijk ze hieronder:

Philips Avent SCD580 babyfoon  (2013)

babyfoon met sterrenprojectieDe Philips AVENT SCD 580 is de voorloper van de hierboven beschreven Philips Avent SCD733.

De SCD580 is een hele vrolijke en mooie babyfoon met sterrenprojectie waar je baby zeker van gaat genieten. En jij ook! Want door de vrolijke kleurtjes op het plafond valt jouw baby heerlijk rustig in slaap.

Wat ook een hele bijzondere eigenschap is van de Philips SCD580 babyfoon is de temperatuur en vochtigheidsmeter. Hierdoor weet je precies hoe warm en hoe vochtig het is in de babykamer. De ECO-modus is ook aanwezig op deze babyfoon waardoor de babyfoon energie bespaart en minder straling afgeeft. En wil je de baby gerust stellen met jouw vertrouwde stem? Dan kan dit met de terugspreekfunctie. Wel zo fijn! De Philips AVENT SCD580 babyfoon is oplaadbaar en heeft een bereik van 330 meter (open veld). Beschikt ook over een klein nachtlampje. De babyfoon wordt goed beoordeeld en zal zeker niet tegenvallen. Door de DECT-technologie 100% storingsvrij. Nadeel van deze babyfoon zou het nachtlampje zijn dat iets te zwak is en verder niet in te stellen is. Daarnaast is er geen optische geluidsweergave.

Alecto DBX 62 babyfoon

babyfoon met sterrenprojectieOok Alecto heeft een babyfoon met sterrenprojectie ontwikkeld; de Alecto DBX-62. Sinds juli 2015 te koop. Ook met de vrolijke kleurtjes waar je baby verwonderlijk naar zult gaan kijken.

De ouderunit is voorzien van een mooi touchscreen waarmee je de projector aan kan en uit kan zetten. Naast de licht projector heeft de babyfoon nog meer handige extra’s die je als ouders zeker gaat waarderen. Zo zit er een voedingstimer op waarmee je instelt wanneer het tijd is voor volgende voedingen. En wil je graag een slaapliedje afspelen? Dan heb je keuze uit wel 6 slaapliedjes. Daarnaast is ook de terugspreekfunctie aanwezig. De babyfoon beschikt over een optische weergave zodat je ook kunt zien dat de baby huilt (babyfoont toont een huilend baby gezichtje). Dit kan handig zijn als de ouderunit in een drukke ruimte staat en je de unit niet goed kunt horen. De Alecto DBX-62 heeft een bereik van 800 meter en is 100% storingsvrij door de DECT-technologie. Nadeel van deze babyfoon met sterrenprojectie is net zoals bij de Philips Avent; de nachtverlichting. Deze is verder niet in te stellen en zou eerder te fel zijn. Daarnaast is er geen ECO-modus aanwezig.

Alecto DBX 111 

Alecto DBX-111 sterrenprojectorVia de ouderunit van de babyfoon is de projector aan te zetten. Dit kan ook samen met een slaapliedje. De projector veranderd het plafond is een vrolijke en kleurrijke sterrenhemel waar je baby verwonderlijk bij wegdroomt. Na een kwartier schakelt de projector automatisch uit. Je hebt altijd de keuze op de projector weer opnieuw af te spelen.

De Alecto DBX 111 bestaat uit een gecodeerd signaal, ook wel DECT genoemd. Dit betekent niet alleen dat de verbinding 100% storingsvrij is, maar ook volledig veilig. Geen hackers op de lijn en/of andere kindjes uit de buurt. Daarnaast kiest de babyfoon automatisch een kanaal zodat er altijd een constante geluidskwaliteit is. En valt de verbinding toch weg? Of is de batterij leeg? Dan ontvang je direct een waarschuwing. Wel zo fijn. De babyfoon heeft een bereik van 300 meter en 50 meter binnen. Voldoende dus! Ook beschikt de babyfoon over een ECO-modus.
Een fijne extra op Alecto DBX 111 is de terugspreekfunctie. Niets is fijner voor de baby om een betrouwbare stem te horen die sussende woordjes kan toespreken. Bekijk hier een hilarisch filmpje van een moeder die haar baby’s toespreekt via de babyfoon. Een andere fijne extra van Alecto DBX 111 is de thermometer op de babyfoon. Zo weet je precies of de baby het niet te koud of te warm heeft. 

Het verschil?

Het verschil in de babyfoons zit vooral in de ECO-modus (aanwezig Philips AVENT en de Alecto DBX 111) en de optische weergave (aanwezig Alecto), het bereik (Alecto: 1000 meter en Philips 330 meter) en de prijs.

De beste en meeste beoordelingen worden aan de Philips AVENT SCD580 babyfoon gegeven. Echter gaat dit gegeven niet helemaal op omdat dit model al sinds 2013 verkocht wordt. De Alecto DBX-62 is vrij nieuw (juli 2015) en heeft al een paar goede beoordelingen ontvangen. Dit geldt nog niet voor de Alecto DBX 111. Maar uitgaande van eerste testen kun je ervan uitgaan dat dit ook een prima babyfoon is voorzien van de nieuwste technieken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *