fbpx

Babyfoon met sterrenprojectie, laat je baby wegdommelen onder de sterrenhemel

Een sterrenprojector is vaak een onderdeel van het slaapritueel omdat het de baby helpt rustig in slaap te vallen. Sterrenprojectors worden veelal los verkocht. Nadeel hiervan is dat een losse sterrenprojector niet op afstand te bedienen is en je heen en weer aan lopen bent. En daarnaast heb je weer een extra apparaat op de commode. Een babyfoon met sterrenprojectie is wel op afstand te bedienen en biedt daarnaast nog andere fijne extra’s aan die op elkaar zijn afgestemd. Denk bijvoorbeeld aan de slaapmelodietjes en de terugsteekfunctie. Zo heb je alles handig onder één bedienbare ouderunit. 

Waar plaats je de babyfoon met sterrenprojector? 

Het allerfijnste voor de baby is om voor het slapen nog eventjes naar de lichtjes te kijken. Het beste is daarom de sterrenhemel op het plafond te projecteren boven het wiegje of ledikantje. Zo kan jullie baby heerlijk wegdommelen. De baby-unit is voorzien van een stroomkabel. Je kunt daarom de sterren-unit verplaatsen of draaien, maar let wel goed op dat het snoer niet in de handjes komt van de baby.

Welke babyfoon met sterrenprojectie?

Alleen de audio babyfoons beschikken over een sterrenprojectie. Babyfoons met camera hebben geen mogelijkheid tot sterrenprojectie. De projector is in de babyunit gebouwd. We hebben de beste babyfoons met sterrenprojectie op een rijtje gezet: 

1. Philips Avent SCD733/26 met sterrenprojector 

Philips AVENT SCD733/26De populairste babyfoon met sterrenprojector is de Philips Avent SCD733/26. Ideaal om je kindje rustig in slaap te laten vallen. De babyfoon heeft het predicaat ‘beste babyfoon’ ontvangen van de Consumentenbond in december 2022. Je baby kalmeert zodra hij of zij de mooie figuurtjes op het plafond ziet verschijnen en valt uiteindelijk vanzelf in slaap. De DECT-technologie zorgt voor een veilige privéverbinding, zodat je er zeker van bent dat er niemand meeluistert. De SCD733/26 heeft verder alle fijne extra’s die je als ouder wenst; de terugspreekfunctie, ECO- modus, de thermometer, slaapliedjes en goede nachtverlichting. Lees hier ons uitgebreide verslag.

De babyfoon is in het blauw en in het grijs verkrijgbaar. Prijs en verkooppunten? Bekijk ze hieronder:

2. Luvion Icon Pro babyfoon met projector 

babyfoon met projectorDe Luvion Icon Pro babyfoon heeft een DECT verbinding. Het geluid van deze babyfoons is heel helder en 100% storingsvrij. De Luvion Icon Pro heeft een eco modus en is 24 uur draadloos te gebruiken. De babyfoon heeft wel 18 slaapliedjes. De thermometer en terugspreekfunctie zijn fijne extra’s  net zoals het nachtlampje en buitenbereik waarschuwing. Het allerleukste van deze babyfoon zonder camera is de lichtprojectie. De ingebouwde sterrenprojectie is op afstand te bedienen. Babyfoon heeft een goede  prijs / kwaliteit verhouding. In vergelijking met andere audio babyfoons is het volume van deze babyfoon wel iets minder hoog. 

Lees hier onze totale review van de Luvion Icon babyfoons. 

Luvion Icon Clear 75

Waar te koop?

bol.com (€79,00)
Laatst bijgewerkt: 19 juni 2024 - 18:03

3.  Alecto DBX 111 

Alecto DBX-111 sterrenprojectorEen wat ouder model babyfoon met sterrenprojector is de Alecto DBX 111. Via de ouderunit van de babyfoon is de projector aan te zetten. Dit kan ook samen met een slaapliedje. De projector veranderd het plafond is een vrolijke en kleurrijke sterrenhemel waar je baby verwonderlijk bij wegdroomt. Na een kwartier schakelt de projector automatisch uit. Je hebt altijd de keuze op de projector weer opnieuw af te spelen.

De Alecto DBX 111 bestaat uit een gecodeerd signaal, ook wel DECT genoemd. Dit betekent niet alleen dat de verbinding 100% storingsvrij is, maar ook volledig veilig. Geen hackers op de lijn en/of andere kindjes uit de buurt. Daarnaast kiest de babyfoon automatisch een kanaal zodat er altijd een constante geluidskwaliteit is. En valt de verbinding toch weg? Of is de batterij leeg? Dan ontvang je direct een waarschuwing. Wel zo fijn. De babyfoon heeft een bereik van 300 meter en 50 meter binnen. Voldoende dus! Ook beschikt de babyfoon over een ECO-modus.
Een fijne extra op Alecto DBX 111 is de terugspreekfunctie. Niets is fijner voor de baby om een betrouwbare stem te horen die sussende woordjes kan toespreken. Bekijk hier een hilarisch filmpje van een moeder die haar baby’s toespreekt via de babyfoon. Een andere fijne extra van Alecto DBX 111 is de thermometer op de babyfoon. Zo weet je precies of de baby het niet te koud of te warm heeft. 

Alecto DBX-111 – Babyfoon met projector

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: 19 juni 2024 - 18:01

Alecto DBX 62 babyfoon (niet meer leverbaar)

babyfoon met sterrenprojectieOok Alecto heeft een babyfoon met sterrenprojectie ontwikkeld; de Alecto DBX-62. Sinds juli 2015 te koop. Ook met de vrolijke kleurtjes waar je baby verwonderlijk naar zult gaan kijken.

De ouderunit is voorzien van een mooi touchscreen waarmee je de projector aan kan en uit kan zetten. Naast de licht projector heeft de babyfoon nog meer handige extra’s die je als ouders zeker gaat waarderen. Zo zit er een voedingstimer op waarmee je instelt wanneer het tijd is voor volgende voedingen. En wil je graag een slaapliedje afspelen? Dan heb je keuze uit wel 6 slaapliedjes. Daarnaast is ook de terugspreekfunctie aanwezig. De babyfoon beschikt over een optische weergave zodat je ook kunt zien dat de baby huilt (babyfoont toont een huilend baby gezichtje). Dit kan handig zijn als de ouderunit in een drukke ruimte staat en je de unit niet goed kunt horen. De Alecto DBX-62 heeft een bereik van 800 meter en is 100% storingsvrij door de DECT-technologie. Nadeel van deze babyfoon met sterrenprojectie is net zoals bij de Philips Avent; de nachtverlichting. Deze is verder niet in te stellen en zou eerder te fel zijn. Daarnaast is er geen ECO-modus aanwezig.

 

Plaats een reactie