fbpx

Opzoek naar een goedkope babyfoon? Bekijk de beste audio babyfoons hier

Goedkope babyfoon zonder camera 

Je hebt besloten om een babyfoon aan te schaffen. Zo kun je toch een oogje in het zeil houden in de babykamer terwijl de baby ligt te slapen. Echter, je wilt niet te veel betalen, maar de babyfoon moet wel goed en betrouwbaar zijn. Je komt dan al snel uit bij een eenvoudige goedkope babyfoon zonder al te veel extra’s (denk aan de camera, terugspreekfunctie, slaapliedjes, nachtlampje, thermometer). We zien dat analoge babyfoons vaak het goedkoopste zijn, echter is de verbinding niet altijd storingsvrij. In dit artikel bespreken we daarom de babyfoons met een digitale verbinding die over een zuiver geluid beschikken en een storingsvrije verbinding hebben.

Hoeveel kost een goedkope babyfoon?

Een goedkope babyfoon kost ongeveer rond de 40,- euro. Blijf vooral de prijzen vergelijken want babyfoons zijn vaak in de aanbieding. Bestekeuzebabyfoon.nl heeft wat simpele varianten van een goedkope babyfoon op een rijtje gezet, zelfs met leuke extra’s. Denk bijvoorbeeld aan een ECO-modus waarmee je energie bespaart.  We hebben ook een overzicht gemaakt van goedkope babyfoon met camera. Heb je hier interesse in? Lees er dan hier meer over.

Top 4 beste goedkope babyfoon

  1. Alecto DBX -85 Eco
  2. Alecto DBX -115 Full Eco Dect
  3. Luvion Icon Clear
  4. Philips SCD503/26

1. De Alecto DBX-85 ECO

goedkope babyfoon De Alecto DBX 85 is een fijne en betrouwbare babyfoon voor een leuke prijs. Deze goedkope babyfoon is de voorloper van de DBX- 88. Het verschil in de 2 babyfoons zit voornamelijk in de extra’s. De belangrijkste functionaliteiten zijn in ieder geval aanwezig op de DBX-85 zoals de ECO-modus (VOX) en de waardevolle terugspreekfunctie.

Ook de gevoeligheid van de microfoon kun je zelf instellen. Wat echter ontbreekt zijn de slaapliedjes en thermometer. Kun je dit opvangen met een leuke mobiel en losse thermometer (niet noodzakelijk)? Dan heb je aan de Alecto DBX – 85 een goede babyfoon voor een leuke prijs. 

Ontvangt goede beoordelingen. Lees ze op bol.com. 

2. Alecto DBX-115 goedkope babyfoon zonder camera

goedkope babyfoonEen fijne goedkope babyfoon zonder camera in het assortiment van goedkope babyfoons is de Alecto DBX-115 Full ECO. Deze eenvoudige babyfoon is 100% storingsvrij door de gecodeerde verbinding tussen baby- en ouderunit. Een groot pluspunt is de Eco-modus. Met deze modus bespaar je energie omdat de babyfoon alleen aanslaat bij geluidsdetectie. Via lampjes op de ouderunit zie je ook of je kleine geluid maakt. Wanneer de batterijen leeg zijn, wordt het ook aangegeven op de ouderunit.

Hierdoor sta je nooit voor vervelende verrassingen. Het bereik tussen beide units bedraagt gemiddeld 50 meter binnenshuis. Dit is altijd wel afhankelijk van de isolatie in jouw woning.

3. Luvion Icon Clear 70

Luvion Icon DeluxDe Luvion Icon Clear 70 is een prima audio babyfoon die een helder geluid heeft en over 100% storingvrije en veilige verbinding beschikt.

De ouderunit beschikt over lampjes die oplichten als de babyfoon geluid dicteert. Handig als je in een drukke ruimte bent of als je de babyfoon even op mute zet omdat je aan het bellen bent. Hoe meer lampjes oplichten hoe harder de baby geluid maakt (huilt of roept). Tevens is het volume van de babyfoon zelf in te stellen naar wens.

De Luvion Icon Clear babyfoon beschikken over een lange accuduur. Dit betekent dat je de ouderunit van de babyfoon 18 uur draadloos kunt gebruiken in huis. De Pro zelfs 24 uur! Is de babyfoon leeg? Dan kun je de babyfoon opladen in de meegeleverde acculader. Tijdens het opladen is de babyfoon gewoon nog te gebruiken.

Een fijne extra is de out of range en oplaadwaarschuwing. De ouderunit zal gaan piepen als het bereik wegvalt of als de accu bijna leeg is.

De Luvion Icon Clear 70 bevat geen eco-modus. De babyfoon is dus continu onnodig aan het zenden en geeft hierdoor meer straling af. Lees hier meer over straling en DECT. 

Luvion Icon 70

Waar te koop?

bol.com (€49,95)
Laatst bijgewerkt: 20 juni 2024 – 00:02

4. Philips Avent SCD503/26

Philips Avent SCD503/00 - babyfoonAlle essentiële functies van een babyfoon: een betrouwbare verbinding met je baby, glashelder geluid en een geruststellend nachtlampje. DECT-technologie zorgt voor een veilige privéverbinding, zodat je er zeker van kunt zijn dat je de enige bent die meeluistert en dat andere zendapparaten, zoals andere babyfoons en draadloze en mobiele telefoons, geen storing veroorzaken.

DECT-technologie zorgt voor kristalhelder geluid, zodat je ieder lachje, murmeltje en hikje duidelijk kunt horen. De ECO-modus zorgt voor minder energie en zo bespaar je batterijen. Hoe dichter je bij je baby bent, des te minder vermogen er nodig is voor een perfecte verbinding.

Altijd bereikbaar
De ouderunit waarschuwt je als je monitor buiten bereik is of wanneer de batterij bijna leeg is en helpt je ervoor te zorgen dat je altijd verbonden bent met je baby.

De lampjes gaan branden om aan te geven hoe hard het geluid in de babykamer is, zelfs als het geluid van de ouderunit is gedempt.

Met de kleine ouderunit kun je je baby tot wel 24 uur draadloos in en om het huis horen voordat je de unit opnieuw moet opladen. Dit is echter afhankelijk van het type batterijen dat je gebruikt en hoe vaak en hoe lang je de ouderunit op batterijen gebruikt.

Werkt op batterij en netspanning
De ouderunit werkt prima op netstroom. Voor extra vrijheid kun je ook batterijen plaatsen voor snoerloos gebruik van de ouderunit. 

Plaats een reactie