fbpx

Top 5 DECT babyfoons

DECT babyfoons, welke is de beste?

DECT staat voor Digital Enhanced Cordless Telecommunications. In het kort komt het erop neer dat DECT bedoeld is voor draadloze telecommunicatie over korte afstand. Waar de gsm bedoeld is voor gebruik buitenshuis, is DECT voor binnenshuis. Het bereik van DECT is 100 tot 300 meter. Binnenshuis is dit ongeveer 50 meter. 

Eigenschappen DECT babyfoons:

 • Storingsvrij en helder geluid. 
 • Beveiligd tegen geluiden uit de buurt zoals andere babyfoons en/of apparaten 
 • De verbinding is versleuteld waardoor de kans op afluisteren zeer klein is.
 • Aanwezigheid van straling.

Omdat veel ouders zich zorgen toch zorgen maken over deze straling hebben fabrikanten de zogenaamde eco-dect babyfoon ontwikkeld. Ook wel VOX-modus genoemd. Deze eco babyfoons werken op een lagere frequentie met een lager vermogen. Ze zenden een niet-pulserend signaal uit. Daardoor zijn deze zogenaamde Eco-babyfoons stralingsarm. Lees hier meer over straling en de babyfoon. De meeste DECT babyfoons bestaan uit audio babyfoons (alleen geluid).

Top 5 beste DECT babyfoons

Welke goede DECT-babyfoons zijn er de afgelopen jaren op de markt gekomen? Beste keuze babyfoon heeft de beste DECT babyfoons op een rijtje gezet.

1. Philips AVENT SCD713DECT babyfoon 

beste babyfoonTotaal zijn 4 DECT babyfoons van Philips Avent als beste uit de test gekomen met een 7,8 bij de Consumentenbond. Deze 4 babyfoons zijn bijna zo goed als gelijk aan elkaar, maar verschillen in wat extra functies en prijs. Alle uitvoeringen beschikken over een eco modus, een terugspreekfunctie, thermometer en een nachtlampje. De DECT verbinding zorgt ervoor dat de babyfoons 100% storingsvrij zijn en het geluid zeer zuiver is.

Het verschil tussen de babyfoons zit vooral in het wel of niet hebben van een laadstation, de nachtmodus en de kleur van de babyfoon. Lees hier meer over de verschillen en de test van de Consumentenbond.

De beste Philips babyfoon van de 4 vinden wij de SCD 723. Deze babyfoon heeft een laadstation en een nachtmodus. Het laadstation is een acculader waar je de accu van de babyfoon mee oplaadt wanneer deze leeg is. Je klikt de babyfoon zo heel gemakkelijk in de oplader. Ontvangt al veel goede beoordelingen van ouders. Grote voordeel van deze babyfoon is dat beide units op batterijen werken.  De 721/26 is hetzelfde overigens, alleen is de kleur lichtblauw.

Storingsvrij, veilig en kraakhelder geluid door DECT
18 uur draadloos ouderunit 
Best getest Consumentenbond
Extra’s als een terugspreekfunctie, nachtlampje, ECO modus en slaapliedjes
Baby-unit werkt ook op batterijen, maar liever op stroom

Geen camera
Niet uitbreidbaar

2. Alecto DBX-88 ECO babyfoon

Alecto DBX 88
De Alecto DBX-88 ECO is als beste DECT babyfoon getest door de Consumentenbond. De Alecto DBX-88 ECO Babyfoon is erg gebruiksvriendelijk en beschikt over veel handige opties. De babyfoon is volledig storingsvrij omdat hij werkt met de DECT technologie. Met de ECO-modus kun je zelf het energieverbruik en het zendvermogen instellen. Als jij in de kamer naast de slaapkamer van je kindje bent hoeft de babyfoon tenslotte niet op het volle zendvermogen te werken. Zo bespaar je energie en komt er minder straling vrij.

De Alecto DBX -88 is compleet met handige extra’ zoals een terugspreekfunctie, thermometer, slaapliedjes en nachtlampje. Wil je babyunit een zonder netstroom gebruiken (snoerloos) dan kun je de babyunit ook op batterijen laten werken. Super handig op de camping of in de auto. 

Heb je geen behoefte en alle extra’s? Dan is wellicht de DBX- 85 een betere keuze. De DBX-85 heeft geen thermometer, slaapliedjes en display op de babyunit. Wel beschikt de babyfoon over een terugspreekfunctie en nachtverlichting.  

Storingsvrij, veilig en kraakhelder geluid door DECT
24 uur draadloos, babyunit 48 uur 
Beste koop
Extra’s als een terugspreekfunctie, nachtlampje, ECO modus en slaapliedjes
Baby-unit werkt ook op batterijen
Geen camera
Niet uitbreidbaar

3. Dect babyfoon Luvion Icon Clear 75 Pro met projector 

beste dect babyfoon De Luvion Icon Clear babyfoon heeft een DECT verbinding. Het geluid van deze babyfoons is heel helder en 100% storingsvrij. Luvion Icon 75 Pro heeft een eco modus en  is 24 uur draadloos te gebruiken. De babyfoon heeft wel 18 slaapliedjes. De thermometer en terugspreekfunctie zijn fijne extra’s  net zoals het nachtlampje en buitenbereik waarschuwing. 

Het allerleukste van deze babyfoon zonder camera is de lichtprojectie. De ingebouwde sterrenprojectie is op afstand te bedienen. De babyunit werkt niet op batterijen. 

Heb je geen behoefte al deze extra’s? Kies dan voor de Luvion Icon Clear 70. Let wel op dat deze Icon Clear geen Eco modus heeft en de babyfoon voortdurend aan het zenden is. De accu van de babyfoon is 18 uur lang te ruiken.  Lees hier alle verschillen dus de Luvion Clear 70 en 75.  De babyunit werkt niet op batterijen. 

Storingsvrij, veilig en kraakhelder geluid door DECT
24 uur draadloos
Extra’s als ECO modus, slaapliedjes, terugspreekfunctie, thermometer.
Lichtprojectie 
Geen camera
Niet uitbreidbaar  
Babyunit werkt alleen op netstroom 

DECT babyfoons

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€69,00)
babypark.nl (€89,00)
Laatst bijgewerkt: 8 december 2023 – 13:03

DECT babyfoons

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€44,95)
prenatal.nl (€49,00)
Laatst bijgewerkt: 8 december 2023 – 13:03

4. Alecto DBX-125 Full Eco DECT Babyfoon:

DECT BabyfoonDeze DECT babyfoon is een betrouwbare audio babyfoon met handige aanvullende extra’s. Zo is er ook de Full Eco modus. Full Eco houdt in dat je voor de energiebesparende modus kunt kiezen. Voor een langere batterijduur en minimale straling. De babyfoon springt alleen aan als er geluid wordt gedetecteerd. Verder heeft deze babyfoon een terugspreekfunctie,  5 slaapliedjes, een instelbaar nachtlampje en een temperatuurweergave. 

De ouderunit heeft een standby tijd tot maar liefst tien uur. Het bereik van de ouderunit is vijftig meter binnenshuis en driehonderd meter buitenshuis.

Een complete DECT-babyfoon die heel veel positieve beoordelingen ontvangt. De ouderunit werkt op oplaadbare batterijen, de babyunit niet.

Storingsvrij, veilig en kraakhelder geluid door DECT
10 uur draadloos
prima prijs / kwaliteit 
Extra’s als ECO modus, slaapliedjes, terugspreekfunctie, thermometer.

Geen camera
Niet uitbreidbaar  
Babyunit werkt alleen op netstroom 

5. Motorola MPB11 babyfoon 

Dect babyfoon Een vrij simpele DECT babyfoon is de Motorola MPB-11. Deze babyfoon beschikt over storingsvrije verbinding en heeft een zuiver geluid. Ieder zuchtje op huiltje wordt door de hooggevoelige microfoon opgepikt. Door de eco-modus schakelt de babyfoon alleen in als de baby geluidjes maakt. Dit zorgt voor een efficiënt stroomverbruik.

Met de riemclip kun je het apparaat meenemen zonder iets in je handen te hebben. Verder heeft de babyfoon weinig extra’s. 

Dus geen slaapliedjes, terugspreekfunctie, thermometer of nachtlampje.

De ouderunit werkt via de adapter of op de oplaadbare batterij. De LED-lampjes op de babyfoon vertellen precies wanneer de baby geluid maakt en hoe hard. Dit kan handig zijn op bijvoorbeeld een feestje en de babyfoon bevindt zich in een drukke ruimte. Bereik is 300 meter.

Storingsvrij, veilig en kraakhelder geluid door DECT
prima prijs / kwaliteit 
Extra’s als een riemclip
Geen camera, geen slaapliedjes, terugspreekfunctie, thermometer
Niet uitbreidbaar  
Babyunit werkt alleen op netstroom 

DECT babyfoons

Verkrijgbaar bij:

bol.com
Laatst bijgewerkt: 8 december 2023 – 13:01
 • Wat is de beste DECT babyfoon?

  De beste DECT babyfoon is de Philips AVENT SCD 723. Deze babyfoon het het predicaat beste uit de test ontvangen van de Consumentenbond. 

 • Kan een DECT babyfoon gehacked worden?

  Nee, een babyfoon met DECT verbinding kan niet gehacked worden. De verbinding is versleuteld waardoor de kans op afluisteren zeer klein is. 

 • Wat is het voordeel van DECT verbinding bij een babyfoon?

  Het voordeel van een DECT verbinding is het zuivere en heldere geluid. Daarnaast is een DECT verbinding 100% storingsvrij. 

 • Wat is het nadeel van een DECT verbinding?

  Het nadeel van een DECT babyfoon is dat deze niet uit te breiden is met extra babyunits. Daarnaast is er meer straling aanwezig dan bij een babyfoon met digitale of analoge verbinding