DECT babyfoons, welke is de beste?

DECT staat voor Digital Enhanced Cordless Telecommunications. In het kort komt het erop neer dat DECT bedoeld is voor draadloze telecommunicatie over korte afstand. Waar de gsm bedoeld is voor gebruik buitenshuis, is DECT voor binnenshuis. Het bereik van DECT is 100 tot 300 meter.

Eigenschappen DECT babyfoons:

  • Storingsvrij en helder geluid.
  • De verbinding is versleuteld waardoor de kans op afluisteren zeer klein is.
  • Aanwezigheid van straling.

Omdat veel ouders zich zorgen toch zorgen maken over deze straling hebben fabrikanten de zogenaamde eco-dect babyfoon ontwikkeld. Ook wel VOX-modus genoemd. Deze eco babyfoons werken op een lagere frequentie met een lager vermogen. Ze zenden een niet-pulserend signaal uit. Daardoor zijn deze zogenaamde Eco-babyfoons stralingsarm. Lees hier meer over straling en de babyfoon. De meeste DECT babyfoons bestaan uit audio babyfoons (alleen geluid).

Welke goede DECT-babyfoons zijn er de afgelopen jaren op de markt gekomen? Beste keuze babyfoon heeft de beste DECT babyfoons op een rijtje gezet.

[tx_divider size=”24″]

Top 5 DECT babyfoons

1. Philips Avent SCD560

Dect babyfoonDe Philips Avent SCD560 biedt door de DECT verbinding een helder geluid zonder storing. De Philips Avent SCD560 babyfoon is door de consumentenbond uitgeroepen tot de beste koop babyfoon! Lees er hier meer over. Zo hoor je ieder geluidje van de baby helder. Een bijzondere functie van de babyfoon is de kalmerende werking van het nachtlampje en de 5 slaapliedjes voor de baby. Je baby valt zo heerlijk rustig in slaap. Is je baby onrustig en zou je iets willen zeggen zonder naar de babykamer te hoeven lopen? Dan kan dit met de terugspreekfunctie. Ook heel fijn is de temperatuurmeter. Zo weet je precies hoe warm het is in de babykamer. De slimme ECO-modus minimaliseert automatisch je energieverbruik en zendvermogen

2. Alecto DBX-88 ECO babyfoon

Alecto DBX 88
De Alecto DBX-88 ECO is als beste DECT babyfoon getest door de Consumentenbond. De Alecto DBX-88 ECO Babyfoon is erg gebruiksvriendelijk en beschikt over veel handige opties. De babyfoon is volledig storingsvrij omdat hij werkt met de DECT technologie. Met de ECO-modus kun je zelf het energieverbruik en het zendvermogen instellen. Als jij in de kamer naast de slaapkamer van je kindje bent hoeft de babyfoon tenslotte niet op het volle zendvermogen te werken. Zo bespaar je energie en komt er minder straling vrij.

3. Alecto DBX- 85 ECO

Alecto DBX -85De voorloper van de DBX-88 is de DBX- 85 ECO. Een fijne en betrouwbare babyfoon voor een leuke prijs. Het verschil in de 2 babyfoons zit voornamelijk in de extra’s. De belangrijkste functionaliteiten zijn in ieder geval aanwezig op de DBX-85 zoals de ECO-modus en de waardevolle terugspreekfunctie. Wat echter ontbreekt zijn de slaapliedjes en thermometer. Kun je dit opvangen met een leuke mobiel en losse thermometer (niet noodzakelijk)? Dan heb je aan de Alecto DBX – 85 een goede babyfoon voor een leuke prijs. Bekijk de video review van deze babyfoon op de video review pagina.

[tx_divider size=”24″]

4. Motorola MBP-8 babyfoon 

Wat is de beste babyfoonDe meest eenvoudige babyfoon in het assortiment van de Motorola babyfoons, maar met waardvolle extra’s en handigheidjes. De Motorola babyfoon MBP-8 is direct in het stopcontact te steken. Je hebt dus geen batterij of accu nodig. En omdat de telefoon uit DECT-technologie bestaat heb je geen storting op de lijn. Wel zo handig in een dichtbevolkte kinderrijke buurt. De LED-lampjes op de babyfoon vertellen precies wanneer de baby geluid maakt en hoe hard. Dit kan handig zijn op bijvoorbeeld een feestje en de babyfoon bevindt zich in een drukke ruimte. Bereik is 300 meter. Prima babyfoon voor een klein prijsje. Mist echter de ECO-modus.

[tx_divider size=”24″]

5. Alecto DBX-125 ECO DECT Babyfoon:

DECT BabyfoonDeze DECT babyfoon is een betrouwbare audio babyfoon met handige aanvullende extra’s. Zo is er ook de Full Eco modus. Full Eco houdt in dat je voor de energiebesparende modus kunt kiezen. Voor een langere batterijduur en minimale straling. Verder heeft deze babyfoon een terugspreekfunctie, VOX-functie, 5 slaapliedjes, een nachtlampje en een temperatuurweergave. De ouderunit heeft een standby tijd tot maar liefst tien uur.  Het bereik van de ouderunit is vijftig meter binnenshuis en driehonderd meter buitenshuis.
Een complete DECT-babyfoon die al heel veel positieve beoordelingen heeft.