fbpx

Babyfoon met 2 zenders, een extra babyunit bij uitbreiding

Als je een tweede of derde kindje krijgt dan is het handig om in het bezit te zijn van een babyfoon met meerdere babyunits. Of bij een tweeling is een babyfoon met 2 zenders ook handig. Zo kun je meerdere kinderen op 1 ouderunit horen en/of zien. Het kan zijn dat jullie bij de aanschaf van de huidige babyfoon hier al rekening mee hebben gehouden. Je hebt dan alleen nog de uitbreidingsset nodig zoals een extra camera of zender.

Helaas hebben niet alle babyfoons deze uitbreidingsmogelijkheden. Je moet dus opzoek naar een nieuwe babyfoon met 2 zenders of meer. Verstandig hierbij is om een babyfoon met 2 babyunits of meer te kiezen die wat langere tijd mee gaat en tijdloos is. De babyfoon wordt altijd met unit geleverd. De extra baby units dienen apart gekocht te worden. 

We moeten wel opmerken dat de babyfoons met meerdere zenders in de centjes gaat lopen. Heb je al een babyfoon? Dan kun je wellicht overwegen om een complete 2e babyfoon aan te schaffen. Je hebt dan wel twee ouderunits. Bekijk onze top 10 audio babyfoons

Ben je echt specifiek opzoek naar een beeldbabyfoon met meerdere camera’s? Lees dan dit artikel. In dit artikel bespreken we ook audio babyfoons. 

Wij hebben hieronder een overzicht gemaakt van de beste babyfoons met de mogelijkheid om uit te breiden met meerdere zenders.

Top 6 Babyfoon met 2 zenders of meer:

1. De Alecto DBX 68 babyfoon met 2 zenders

Babyfoon met 2 zendersDe Alecto DBX 68 wordt ook wel ‘de outdoor babyfoon’ genoemd. En dat geeft ook meteen aan dat deze babyfoon speciaal gemaakt is voor buiten en voor langere afstanden. Denk aan vakanties op de camping of een avontuurlijke rondreis waar ook ter wereld. Maar ook gewoon voor in huis.

Wat maakt deze Outdoor Babyfoon geschikt voor buiten? Ten eerste het bereik tot wel 1000 meter. De babyfoon zonder camera is opgewassen tegen tropische en Scandinavische temperaturen. Daarnaast heeft de babyfoon een relatief lange gebruiksduur van 12-20 uur. De babyfoon is overal te gebruiken door oplaadbare ouder- en babyunit. De babyfoon heeft verder leuke extra’s als een thermometer, een buiten bereik indicator en is de gevoeligheid van de babyfoon zelf in te stellen.

Deze babyfoon is ook uit te breiden met een extra zender. De extra babyunit is de Alecto DBX BU.

Digitale en veilige verbinding van 1 km bereik
12-20 uur draadloos beide units
Extra’s als een terugspreekfunctie, therometer, ECO modus en slaapliedjes
Baby-unit werkt ook op batterijen (meegeleverd!)
Uitbreidbaar 

Geen camera
Touchscreen is wennen
Niet geschikt voor wandmontage

2. Alecto DBX  80 babyfoon met meer zenders 

babyfoon met 2 zendersEen populaire en betrouwbare babyfoon is de Alecto DBX-80. Deze babyfoon heeft de mogelijkheid om onbeperkt uit te breiden met meerdere baby-units. Het geluid komt dan gewoon op één ontvanger binnen. Erg handig voor grotere huishoudens of kinderopvang. De extra units worden de Alecto DBX 80 extra babyunits genoemd.

Het bereik van deze babyfoon is ook nog eens 3 kilometer! Met deze babyfoon kun je dus met een gerust hart de hond uit laten. De babyfoon is heel eenvoudig te bedienen en beschikt over achtergrondverlichting en een zaklamp. Wel zo handig als je in het donker loopt.

De riemclip zorgt ervoor dat je je handen vrij hebt. Alecto is bij verschillende webshop te koop.

De babyunit van de Alecto DBX-80 kun je direct in het stopcontact pluggen. Er is dus geen voorziening voor de batterij. Je hebt dus altijd netstroom nodig! De ouderunit werkt wel op batterijen. 

  3 km bereik door PMR
  35 uur draadloos
  Extra’s als ECO modus, zaklamp en riemclip.
 Uitbreidbaar

  Geen camera
  Geen slaapliedjes, nachtlampje, terugspreekfunctie 
  Soms wat storing 
  Babyunit werkt alleen op netstroom 

Babyfoon met meerdere zenders

Alecto DBX-80

Audio babyfoon 
Analoge verbinding 

3 km bereik 
35 uur draadloos
 Extra’s als ECO modus en buiten bereik indicator
 Werkt ook op batterijen
Kleine kans op storing
 Geen slaapliedjes, nachtlampje, terugspreekfunctie 

3. Alecto DVM 200M babyfoon met meerdere babyunits 

babyfoon met cameraEen betrouwbare babyfoon met meerdere zenders is de Alecto DVM 200M. Groot pluspunt van deze babyfoon met camera is dat hij op afstand te draaien is en een groot scherm heeft van maar liefst 4,3 inch. De babyfoon is dan wel iets duurder, maar biedt een goede prijs/kwaliteit verhouding. Andere functionaliteiten van de Alecto DVM 200 zijn onder andere de terugspreekfunctie, de thermometer, nachtzicht en slaapliedjes. Daarnaast kun je totaal 4 camera’s aansluiten.

En weer een leuk pluspunt is dat de babyfoon een splitscreen en quadfunctie heeft. Zo zijn alle camerabeelden op 1 scherm te zien. Een babyfoon met camera voor de toekomst dus. De extra babyunit wordt de Alecto DVM 20oC genoemd en is apart te bestellen.

Waar je op moet letten is dat de VOX-modus bij meerdere camera’s niet werkt.

Op afstand bestuurbare camera
Splitscreen
Scanmodus
Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes
Iets prijzig

Beperkte accuduur

4. Alecto Smartbaby10 wifi babyfoon met meerdere camera’s

wifi babyfoon met 2 zendersEen wifi babyfoon die echt bedoelt is als babyfoon is de Alecto Smartbaby. Deze wifi babyfoon is uit te breiden met een extra camera’s. De beste wifi babyfoon van dit moment. 

Deze babyfoon verbind je via wifi met jouw smartpahone of tablet. Je verbindt gemakkelijk meerdere schermen aan de camera, zodat niet alleen jij, maar ook je partner de hoogte blijft van wat er in de babykamer gebeurt. Superhandig dus!

Met de handige muurbevestiging plaats je de babyfoon op de beste plek in de kamer. Bij beweging en geluid ontvang je een melding op je smartphone. Wil je beter zicht, dan zoom je in of beweeg je de camera op afstand. Daarnaast beschikt de babyfoon over een terugspreekfunctie. Handig, hiermee stel je jouw kindje gerust zonder direct naar de babykamer te lopen.

De babyfoon app geeft split screen beelden bij meerdere camera’s. De babyfoon wordt geleverd met  opzetstukje voor je camera in de vorm van vrolijk gekleurde groene konijnenoren en inclusief beugel voor wandmontage. 

  Smartphone en/of tablet als ouderunit
Uitbreidbaar
Wereldwijd bereik
Opname mogelijkheden
Splitscreen
Op afstand bestuurbare camera in HD-kwaliteit
Extra’s als slaapliedjes, een terugspreekfunctie, bewegingsdectectie, geluidsdetectie en infrarood voor de nacht.

Goed werkende wi-fi babykamer, anders geen bereik
Geen aparte ouderunit zonder wifi

5. Qute Q-Connection Signal met split modus NIEUW!

beste babyfoon 2023
Een scherp geprijsde babyfoon met camera die over uitgebreide functies beschikt en uit breiden is. De mat zwarte babyfoon is licht in gewicht en heeft een moderne en stijlvolle uitstraling. Met het scherpe HD-kleurenbeeld van 5 inch heb je alles goed in beeld en hoor je alles luid en duidelijk. Het nachtzicht van deze babyfoon is bijzonder scherp. Deze babyfoon beschikt over een op afstand draaibare camera met digitale zoom.

De babyfoon is uit te breiden met totaal 4 camera’s. De babyfoon beschikt over een splitscreen en een scanmodus. De splitmodus laat 2 beelden op 1 scherm zien en met de scanmodus kun je alle beelden voor 7 seconden automatisch achter elkaar laten afspelen.  De verbinding bestaat uit een storingsvrije FHSS verbinding waar je in huis ongeveer 50-60 meter bereik hebt. Fijne extra’s waar deze babyfoon over beschikt zijn onder andere een terugspreekfunctie, eco-modus, thermometer, slaapliedjes met instelbare tijdsduur, wekker, nachtmodus met uit-modus en scan en splitmodus. 

Naast Qute Q Connection Signal is ook de Qute Connection Start verkrijgbaar. Deze Start uitvoering heeft een compacte ouderunit van 3,5 inch en beschikt over een scanmodus (dus geen splitmodus). Deze goedkopere versie is ook uit ree breiden met 4 camera’s. 

Beide babyfoons hebben wij uitvoerig getest. Lees onze review over de Qute Q Connection babyfoons hier

 Op afstand bestuurbare camera + digitale zoom
  5 inch scherp HD – beeldscherm
Zeer scherp nachtzicht
 Uitbreidbaar
Splitscreen bij 2 camera’s
 Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes
 Goede prijs / kwaliteit
Accu is niet vervangbaar
Geen mogelijkheden tot video of foto’s

Babyfoon met meerdere zenders

Verkrijgbaar bij:

babypark.nl (€159,00)
bol.com (€161,00)
Laatst bijgewerkt: 8 december 2023 – 12:05

Babyfoon met meerdere zenders

Verkrijgbaar bij:

babypark.nl (€79,00)
bol.com (€81,00)
Laatst bijgewerkt: 8 december 2023 – 12:05

6. Luvion Prestige Touch 2 babyfoon 

beste babyfoon met camera

Met de Luvion Prestige Touch heb je met het kleurenscherm (van maar liefst 7 inch!) de kindjes goed in beeld. Het formaat is te vergelijken met die van een Tablet. De babyfoon is door de consumentenbond in juni 2020 uitgeroepen tot beste babyfoon in de categorie babyfoon met beeld en geluid. De babyfoon is uit te breiden met totaal 4 camera’s en beschikt ook over een splitscreen. Zo zijn alle camerabeelden op 1 scherm te zien. Alle camera’s zijn te bedienen in het eenvoudige touch menu.

Vandaar de naam ‘touch’. Verder beschikt de babyfoon over handige functionaliteiten als een thermometer, slaapmelodietjes, opname mogelijkheden, buitenbereik indicatoren en een terugspreekfunctie. En door de DECT-verbinding is de verbinding geheel storingsvrij. Babyfoon is wel wat prijzig ten opzichte van de andere babyfoons. Daarnaast is de accu snel leeg en werkt hij niet op batterijen. De extra babyunit wordt de Camera Luvion Prestige Touch 2 genoemd en zijn apart verkrijgbaar.

Waar je op moet letten is dat de VOX-modus bij meerdere camera’s niet werkt. 

NIEUW: Luvion Prestige Touch 3

De Luvion Prestige Touch 3 is de vernieuwde versie van de Prestige Touch 2 . De grootste verschillen zitten aan de binnenkant.  Zo heeft de nieuwe babyfoon onder andere scherper beeld, een snellere chip en een verbeterd bereik.

 Op afstand bestuurbare camera
 Best getest 2020 Consumentenbond
Opname mogelijkheid SD-kaart
Splitscreen / Quad functie
Scanmodus

  Uitbreidbaar met 4 camera’s
 Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes

Iets prijzig
Beperkte accuduur


Babyfoon met meerdere zenders

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€119,00)
babypark.nl (€119,00)
Laatst bijgewerkt: 8 december 2023 – 12:06

 

[wp-svg-icons icon="checkmark" wrap="I"] Audio babyfoon 
[wp-svg-icons icon="checkmark" wrap="I"] Analoge verbinding 

[wp-svg-icons icon="checkmark" wrap="I"] 3 km bereik 
[wp-svg-icons icon="checkmark" wrap="i"] 35 uur draadloos
[wp-svg-icons icon="checkmark" wrap="I"] Extra’s als ECO modus en buiten bereik indicator
[wp-svg-icons icon="checkmark" wrap="i"] Werkt ook op batterijen
[wp-svg-icons icon="close" wrap="i"] Kleine kans op storing
[wp-svg-icons icon="close" wrap="i"] Geen slaapliedjes, nachtlampje, terugspreekfunctie