babyfoon met meerdere units

Als je een tweede of derde kindje krijgt dan is het handig om in het bezit te zijn van een babyfoon met meerdere zenders. Zo kun je meerdere kinderen op 1 ouderunit horen en/of zien. Het kan zijn dat jullie bij de aanschaf van de huidige babyfoon hier al rekening mee hebben gehouden. Je hebt dan alleen nog de uitbreidingsset nodig.

Helaas hebben niet alle babyfoons deze uitbreidingsmogelijkheden. Je moet dus opzoek naar een nieuwe babyfoon met meerdere zenders. Verstandig hierbij is om een babyfoon met 2 units of meer te kiezen die wat langere tijd mee gaat en tijdloos is. De babyfoon wordt altijd met unit geleverd. De extra baby units dienen apart gekocht te worden.

Ben je specifiek opzoek naar een babyfoon met meerdere camera’s? Lees dan dit artikel.

Wij hebben hieronder een overzicht gemaakt van de beste babyfoons met de mogelijkheid om uit te breiden met meerdere zenders.

Top 5 Babyfoon met meerdere zenders:

1. Alecto DBX -82  / 92 (PMR)

Babyfoon met meerdere zendersEen populaire en betrouwbare babyfoon is de Alecto DBX-82. Deze babyfoon heeft de mogelijkheid om onbeperkt uit te breiden met meerdere baby-units. Het geluid komt dan gewoon op één ontvanger binnen. Erg handig voor grotere huishoudens of kinderopvang. De extra units worden de Alecto DBX 83 genoemd.

Het bereik van deze babyfoon is ook nog eens 3 kilometer! Met deze babyfoon kun je dus met een gerust hart de hond uit laten. De babyfoon is heel eenvoudig te bedienen en beschikt over achtergrondverlichting en een zaklamp. Wel zo handig als je in het donker loopt.

De riemclip zorgt ervoor dat je je handen vrij hebt. Alecto is bij verschillende webshop te koop. De opvolger van deze babyfoon is de Alecto DBX-92. Identiek aan de Alecto 82, alleen een andere kleur. 

2. Luvion Grand Elite 3 Connect

Luvion Grand Elite 3De Luvion Grand Elite 3 Connect is de meest complete en betrouwbaarste babyfoon met app van dit moment. Deze nieuwe Luvion onderscheidt zich van andere beeldbabyfoons met app omdat je altijd bereik hebt door het gebruik van LLHR Technologie. De meegeleverde ouderunit met touchscreen beschikt namelijk over storingsvrije digitale verbinding tot ongeveer 300 meter.

Jullie kindje is niet alleen vanuit huis te volgen op de ouderunit, maar ook via 3G/4G op de smartphone of tablet, waar ook ter wereld. De App is zowel los als samen met de ouderunit te gebruiken. Je kunt ook de mooiste momenten vastleggen op foto en video. De camera heeft een op een afstand bestuurbare pan/tilt camera en zoomfunctie.

Verder heeft deze babyfoon alle extra’s: terugspreekfunctie (ook op de App), nachtzicht, temperatuurmeter, slaapliedjes, VOX-functie, grotere accu en een mooi design. Deze babyfoon stelt je niet teleur.

Sinds kort is er ook de Luvion Grand Elite 3 PLUS verkrijgbaar. Verschil met de originele babyfoon is dat deze uit te breiden is met meerdere camera’s. Alleen verkrijgbaar bij Babypark.

Lees hier ons uitgebreide verslag over de Luvion Grand Elite Connect en de LLHR technologie.

3. Alecto DVM 200 babyfoon

babyfoon met cameraEen betrouwbare babyfoon met meerdere zenders is de Alecto DVM 200 uit 2016. Groot pluspunt van deze babyfoon met camera is dat hij op afstand te draaien is en een groot scherm heeft van maar liefst 4,3 inch. De babyfoon is dan wel iets duurder, maar biedt een goede prijs/kwaliteit verhouding. Andere functionaliteiten van de Alecto DVM 200 zijn onder andere de terugspreekfunctie, de thermometer, nachtzicht en slaapliedjes. Daarnaast kun je totaal 4 camera’s aansluiten. En weer een leuk pluspunt is dat de babyfoon een splitscreen heeft. Zo zijn alle camerabeelden op 1 scherm te zien. Een babyfoon met camera voor de toekomst dus. De extra babyunit wordt de Alecto DVM 201 genoemd en is apart te bestellen.

 

4. Luvion Prestige Touch 2 babyfoon

beste babyfoon met camera

Met de Luvion Prestige Touch heb je met het kleurenscherm (van maar liefst 7 inch!) de kindjes goed in beeld. Het formaat is te vergelijken met die van een Tablet. De babyfoon is door de consumentenbond in juni 2020 uitgeroepen tot beste babyfoon in de categorie babyfoon met beeld en geluid. De babyfoon is uit te breiden met totaal 4 camera’s en beschikt ook over een splitscreen. Zo zijn alle camerabeelden op 1 scherm te zien. Alle camera’s zijn te bedienen in het eenvoudige touch menu. Vandaar de naam ‘touch’. Verder beschikt de babyfoon over handige functionaliteiten als een thermometer, slaapmelodietjes, opname mogelijkheden, buitenbereik indicatoren en een terugspreekfunctie. En door de DECT-verbinding is de verbinding geheel storingsvrij. Babyfoon is wel wat prijzig ten opzichte van de andere babyfoons. Daarnaast is de accu snel leeg en werkt hij niet op batterijen. De extra babyunit wordt de Camera Luvion Prestige Touch 2 genoemd en zijn apart verkrijgbaar.

5. Luvion Essential babyfoon

Babyfoon met meerdere zendersDe Luvion Essential heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Op deze babyfoon van Luvion kan je extra camera’s aansluiten voor broertjes of zusjes. Let wel, het is geen splitscreen. Je kunt beide kinderen niet op 1 beeldscherm tegelijk bekijken. Je moet hiervoor switchen tussen de camera’s.

De Luvion Essential babyfoon is genomineerd voor de Ouders van Nu award. Het kleuren beeldscherm is namelijk maar liefst 3,5” groot en de parelwitte babyfoon heeft zeer veel functies. Essentiele zaken als de kamertemperatuur, de batterij-indicator, nachtzicht en visuele geluidsindicatie zijn allemaal aanwezig op de Luvion Essential. Je kan zelfs inzomen op je kleintje zodat je alles van heel dichtbij kan bewonderen. De extra babyunit wordt de Camera Luvion Essential genoemd genoemd en is apart verkrijgbaar.

Sinds kort is ook de Luvion Essential Plus verkrijgbaar. Grote pluspunt van deze nieuwe uitvoering is dat de camera op afstand te besturen is. De zogenaamde pan & tilt camera. Ook de batterij gaat langer mee. Lees hier alle verbeterpunten en verschillen.