fbpx

Babyfoon met 2 zenders, een extra babyunit bij uitbreiding

Als je een tweede of derde kindje krijgt dan is het handig om in het bezit te zijn van een babyfoon met meerdere babyunits. Of bij een tweeling is een babyfoon met 2 zenders ook handig. Zo kun je meerdere kinderen uit verschillende kamers op 1 ouderunit horen en/of zien. Het kan zijn dat jullie bij de aanschaf van de huidige babyfoon hier al rekening mee hebben gehouden. Je hebt dan alleen nog de uitbreidingsset nodig zoals een extra camera of zender.

Helaas hebben niet alle babyfoons deze uitbreidingsmogelijkheden. Je moet dus opzoek naar een nieuwe babyfoon met 2 zenders of meer. Verstandig hierbij is om een babyfoon met 2 babyunits of meer te kiezen die wat langere tijd mee gaat en tijdloos is. 

We moeten wel opmerken dat de babyfoons met meerdere zenders in de centjes gaat lopen. Heb je al een babyfoon? Dan kun je wellicht overwegen om een complete 2e babyfoon aan te schaffen. Nadeel is dat je wel twee ouderunits hebt en dat kan wat onhandigheid opleveren.  

Ben je echt specifiek opzoek naar een beeldbabyfoon met meerdere camera’s? Lees dan dit artikel waar we ook een video laten zien van een babyfoon met meer camera’s. In dit artikel bespreken we ook audio babyfoons met meer units. 

Top 6 Babyfoon met 2 zenders of meer:

Wij hebben hieronder een overzicht gemaakt van de beste babyfoons met de mogelijkheid om uit te breiden met meerdere zenders.

1. De Alecto DBX 68 babyfoon met 2 zenders

Babyfoon met 2 zendersDe Alecto DBX 68 wordt ook wel ‘de outdoor babyfoon’ genoemd. En dat geeft ook meteen aan dat deze babyfoon speciaal gemaakt is voor buiten en voor langere afstanden. Denk aan vakanties op de camping of een avontuurlijke rondreis waar ook ter wereld. Maar ook gewoon voor in huis.

Wat maakt deze Outdoor Babyfoon geschikt voor buiten? Ten eerste het bereik tot wel 1000 meter. De babyfoon zonder camera is opgewassen tegen tropische en Scandinavische temperaturen. Daarnaast heeft de babyfoon een relatief lange gebruiksduur van 12-20 uur. De babyfoon is overal te gebruiken door oplaadbare ouder- en babyunit. De babyfoon heeft verder leuke extra’s als een thermometer, een buiten bereik indicator en is de gevoeligheid van de babyfoon zelf in te stellen.

Deze babyfoon is ook uit te breiden met een extra zender. De extra babyunit is de Alecto DBX BU.

Digitale en veilige verbinding van 1 km bereik
12-20 uur draadloos beide units
Extra’s als een terugspreekfunctie, therometer, ECO modus en slaapliedjes
Baby-unit werkt ook op batterijen (meegeleverd!)
Uitbreidbaar 

Geen camera
Touchscreen is wennen
Niet geschikt voor wandmontage

2. Alecto DBX  80 babyfoon met meer zenders 

babyfoon met 2 zendersEen populaire en betrouwbare babyfoon is de Alecto DBX-80. Deze PMR babyfoon heeft de mogelijkheid om onbeperkt uit te breiden met meerdere baby-units. Het geluid komt dan gewoon op één ontvanger binnen. Erg handig voor grotere huishoudens of kinderopvang. De extra units worden de Alecto DBX 80 extra babyunits genoemd. De ouder unit zal dan steeds om de 5 seconden schakelen tussen de aangesloten baby units.

Het bereik van deze babyfoon is ook nog eens 3 kilometer in open veld! Met deze babyfoon kun je dus met een gerust hart de hond uit laten. Onze ervaring is wel dat je het beste binnen een cirkel van 300 meter kunt blijven. Ga je verder van huis, dan zal de babyfoon meer gaan ruizen vooral in een dichtbevolkte buurt. De babyfoon heeft verschillende kanalen en subkanalen om opzoek te gaan naar de beste verbinding.

De babyfoon is heel eenvoudig te bedienen en beschikt over achtergrondverlichting en een zaklamp. Wel zo handig als je in het donker loopt. De riemclip zorgt ervoor dat je je handen vrij hebt. 

De babyunit van de Alecto DBX-80 kun je direct in het stopcontact pluggen. Er is dus geen voorziening voor de batterij. Je hebt dus altijd netstroom nodig! De ouderunit werkt wel op batterijen. 

  3 km bereik door PMR
  35 uur draadloos
  Extra’s als VOX modus, zaklamp en riemclip.
 Uitbreidbaar

  Geen camera
  Geen slaapliedjes, nachtlampje, terugspreekfunctie 
  Soms wat storing, vooral na 300 meter.  
  Babyunit werkt alleen op netstroom 

3. Luvion Icon Long Range babyfoon met meerdere zenders 

babyfoon voor meer kinderen of kamers Een andere fijne PMR babyfoon is de Luvion Icon Long Range. De eerste PMR babyfoon van het merk Luvion. Met een bereik tot ongeveer drie kilometer in open veld kun je even snel het huis uit en toch alles horen, de hond uit laten of snel je andere kind(eren) uit school halen kan zonder dat je het contact verliest. Hoe verder je van huis gaat, hoe meer ruis de babyfoon zal geven. 

Op de Luvion Icon Long Range parent unit kunnen tot maximaal 3 baby units worden aangesloten, zo kun je met 1 ouder unit 3 babykamers tegelijktijd in de gaten houden. Ideaal bij meerdere broertjes en zusjes! De ouder unit zal dan steeds om de 5 seconden schakelen tussen de aangesloten baby units. De extra babyunit is los te bestellen bij bol.com.  

De babyunit van de Luvion kun je ook direct in het stopcontact pluggen. Er is dus geen voorziening voor de batterij. De ouderunit werkt wel op AAA batterijen. Ook heeft deze een handige zaklamp.

  3 km bereik door PMR
  35 uur draadloos
  Extra’s als ECO modus, zaklamp en riemclip.
Uitbreidbaar met 3 units

  Geen camera
Soms wat ruis, hoe verde hoe meer 
  Geen slaapliedjes, nachtlampje, terugspreekfunctie 
  Babyunit werkt alleen op netstroom

Luvion Icon Long Range – PMR babyfoon – 3km bereik

Waar te koop?

bol.com
babypark.nl
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 – 12:01

LUVION® – Extra baby unit voor de Icon Long Range

Waar te koop?

bol.com
babypark.nl
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 – 12:00

4. Alecto Smartbaby10 wifi babyfoon met meerdere camera’s

wifi babyfoon met 2 zendersEen wifi babyfoon die echt bedoelt is als babyfoon is de Alecto Smartbaby. Deze wifi babyfoon is uit te breiden met een extra camera’s. De beste wifi babyfoon van dit moment. 

Deze babyfoon verbind je via wifi met jouw smartpahone of tablet. Je verbindt gemakkelijk meerdere schermen aan de camera, zodat niet alleen jij, maar ook je partner de hoogte blijft van wat er in de babykamer gebeurt. Superhandig dus!

Met de handige muurbevestiging plaats je de babyfoon op de beste plek in de kamer. Bij beweging en geluid ontvang je een melding op je smartphone. Wil je beter zicht, dan zoom je in of beweeg je de camera op afstand. Daarnaast beschikt de babyfoon over een terugspreekfunctie. Handig, hiermee stel je jouw kindje gerust zonder direct naar de babykamer te lopen.

De babyfoon app geeft split screen beelden bij meerdere camera’s. De babyfoon wordt geleverd met opzetstukje voor je camera in de vorm van vrolijk gekleurde groene konijnenoren en inclusief beugel voor wandmontage. 

  Smartphone en/of tablet als ouderunit
Uitbreidbaar
Wereldwijd bereik
Opname mogelijkheden
Splitscreen
Op afstand bestuurbare camera in HD-kwaliteit
Extra’s als slaapliedjes, een terugspreekfunctie, bewegingsdectectie, geluidsdetectie en infrarood voor de nacht.

Goed werkende wi-fi babykamer, anders geen bereik
Geen aparte ouderunit zonder wifi

5. Qute Q-Connection Signal met split modus NIEUW!

beste babyfoon 2023
Een scherp geprijsde babyfoon met camera die over uitgebreide functies beschikt en uit breiden is. De mat zwarte babyfoon is licht in gewicht en heeft een moderne en stijlvolle uitstraling. Met het scherpe HD-kleurenbeeld van 5 inch heb je alles goed in beeld en hoor je alles luid en duidelijk. Het nachtzicht van deze babyfoon is bijzonder scherp. Deze babyfoon beschikt over een op afstand draaibare camera met digitale zoom.

De babyfoon is uit te breiden met totaal 4 camera’s. De babyfoon beschikt over een splitscreen en een scanmodus. De splitmodus laat 2 beelden op 1 scherm zien en met de scanmodus kun je alle beelden voor 7 seconden automatisch achter elkaar laten afspelen.  De verbinding bestaat uit een storingsvrije FHSS verbinding waar je in huis ongeveer 50-60 meter bereik hebt. Fijne extra’s waar deze babyfoon over beschikt zijn onder andere een terugspreekfunctie, eco-modus, thermometer, slaapliedjes met instelbare tijdsduur, wekker, nachtmodus met uit-modus en scan en splitmodus. 

Naast Qute Q Connection Signal is ook de Qute Connection Start verkrijgbaar. Deze Start uitvoering heeft een compacte ouderunit van 3,5 inch en beschikt over een scanmodus (dus geen splitmodus). Deze goedkopere versie is ook uit ree breiden met 4 camera’s. 

Beide babyfoons hebben wij uitvoerig getest. Lees ons testrapport over de Qute Q Connection babyfoons hier

 Op afstand bestuurbare camera + digitale zoom
  5 inch scherp HD – beeldscherm
Zeer scherp nachtzicht
 Uitbreidbaar
Splitscreen bij 2 camera’s
 Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes
 Goede prijs / kwaliteit
Accu is niet vervangbaar
Geen mogelijkheden tot video of foto’s

Qute Connection Signal Babyfoon met camera

Waar te koop?

bol.com
babypark.nl
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 – 12:00

Qute Single Camera Signal

Waar te koop?

bol.com
babypark.nl
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 – 12:00

6. Luvion Prestige Touch 3 babyfoon 

beste babyfoon met camera

Met de Luvion Prestige Touch heb je met het kleurenscherm (van maar liefst 7 inch!) de kindjes goed in beeld. Het formaat is te vergelijken met die van een Tablet. De babyfoon is door de consumentenbond in juni 2024 uitgeroepen tot beste babyfoon in de categorie babyfoon met beeld en geluid. De babyfoon is uit te breiden met totaal 4 camera’s en beschikt ook over een splitscreen. Zo zijn alle camerabeelden op 1 scherm te zien. Alle camera’s zijn te bedienen in het eenvoudige touch menu.

Vandaar de naam ‘touch’. Verder beschikt de babyfoon over handige functionaliteiten als een thermometer, slaapmelodietjes, opname mogelijkheden, buitenbereik indicatoren en een terugspreekfunctie. En door de DECT-verbinding is de verbinding geheel storingsvrij. Babyfoon is wel wat prijzig ten opzichte van de andere babyfoons. Daarnaast is de accu snel leeg en werkt hij niet op batterijen. De extra babyunit wordt de Camera Luvion Prestige Touch 2 genoemd en zijn apart verkrijgbaar.

Waar je op moet letten is dat de VOX-modus bij meerdere camera’s niet werkt. 

De Luvion Prestige Touch 3 is de vernieuwde versie van de Prestige Touch 2 . De grootste verschillen zitten aan de binnenkant.  Zo heeft de nieuwe babyfoon onder andere scherper beeld, een snellere chip en een verbeterd bereik.

 Op afstand bestuurbare camera
 Best getest 2020 Consumentenbond
Opname mogelijkheid SD-kaart
Splitscreen / Quad functie
Scanmodus

  Uitbreidbaar met 4 camera’s
 Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes

Iets prijzig
Beperkte accuduur

Nieuw: Luvion Prestige Touch 3

Waar te koop?

bol.com
babypark.nl
prenatal.nl
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 – 12:00

Luvion Prestige Touch 3 losse camera

Waar te koop?

bol.com
babypark.nl
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 – 12:00

Waar te koop?

bol.com
coolblue.nl
blokker.nl
alectobaby.nl
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 - 12:02

Waar te koop?

bol.com
blokker.nl
alectobaby.nl
amazon.nl
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 - 12:01

Waar te koop?

bol.com
amazon.nl
blokker.nl
alectobaby.nl
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 - 12:02

Waar te koop?

bol.com
amazon.nl
blokker.nl
alectobaby.nl
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 - 12:01

Waar te koop?

bol.com
babypark.nl
blokker.nl
alectobaby.nl
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2024 - 12:01